Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fersk «Game of Thrones»-trailer: - Det er over og ut for Cersei

Ny promotrailer fra HBO.

NY PROMOTRAILER: Daenerys, Cersei og Jon Snow sitter på hver sin trone i dette ferske klippet fra HBO. Video: HBOVis mer Vis mer

(Dagbladet): Millioner av tilhengere venter på den sjuende og nest siste sesongen av HBO-serien «Game of Thrones» som har fått premieredato 16. juli.

I går lettet serieskaperne ytterligere på sløret med en ny promotrailer fra det som regnes som verdens største tv-serie. Fortsatt holdes klippene med faktiske scener fra den nye sesongen strengt hemmelig.

Se promoklippet øverst i saken.

PÅ PLASS: Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) har seilt over havet til Westeros. I klippet sitter hun på en ukjent trone. Foto: HBO
PÅ PLASS: Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) har seilt over havet til Westeros. I klippet sitter hun på en ukjent trone. Foto: HBO Vis mer

De holder seg derimot fortsatt til symbolikktunge snutter med hovedkarakterene, og det er Cersei Lannister (Lena Headey), Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) og Jon Snow (Kit Harington) som er hovedpersonene.

- Over ut for Cersei

Dagbladets tv-anmelder, og svoren «Game of Thrones»-tilhenger, Marie Kleve, har tolket detaljene i klippet:

- Først og fremst peker den ut de tre viktigste spillerne i sjuende sesong, Jon, Daenerys og Cersei. Ingen overraskelser der. Alle setter seg på en trone, Jons er på Winterfell og Cerseis er Jerntronen, så klart. Men hvor er Daenerys, spør Kleve.

- Jeg kjenner ikke igjen tronen hennes, men det ser ut som et ukoselig sted. Mest sannsynlig er det Dragonstone, Stannis’ gamle borg og stedet der Targaryen-slekta landet med dragene sine forrige gang de skulle erobre Winterfell. Den ligger på en øy vest for Westeros, og er et naturlig sted å starte for henne, fortsetter hun.

- Hvis jeg skal tippe, tror jeg det er over og ut for Cersei denne runden. Dette er nest siste sesong, selvsagt kommer mange av hovedkarakterene til å stryke med nå. Jeg tror Daenerys kommer til å rydde henne av veien før hun setter kursen nordover, synser Kleve.

En innføring

For de uinnvidde er «Game of Thrones» en amerikansk tv-serie basert på bokserien «En sang om is og ild», av forfatteren George R.R. Martin. Den første boka kom i 1996, og heter «A Game of Thrones».

Tv-serien hadde premiere i 2011 på HBO, og siden den gang har det kommet en sesong årlig.

Handlingen i serien utspiller seg i «De sju kongerikene» på de oppdiktede kontinentene «Westeros», «Essos» og «Sothoryos». Dette er et voldelig føydalsamfunn med borgherrer, krigere, tjenestefolk og bønder i en middelalder-setting med dramatiske og overnaturlige innslag.

Recaps fra sesong 6 av «Game of Thrones»: