Fest for de mange med jazz for de få

Kongsberg Jazzfestival er noens yndling, vil være alles venn og har fått en ørefik eller fem gjennom 49 festivaler.

STARTEN: Festivalmedarbeider Jan Mosebekk i 1965 ved Kongsberg Skifabrikks VW-pickup. Bilen ble «rekvirert» av Kjell Gunnar Hoff, festivalgründer og sønn av skifabrikkens direktør, og ble brukt av festivalen til utpå 70-tallet. I disse periodene var skifabrikken uten bil. Hoff kom på denne  måten til å knytte den gryende festivaltradisjonen sammen med Kongsbergs stolte skihistorie. Bildet pryder forsida på årets jubileumsprogramhefte. FOTO: PRIVAT
STARTEN: Festivalmedarbeider Jan Mosebekk i 1965 ved Kongsberg Skifabrikks VW-pickup. Bilen ble «rekvirert» av Kjell Gunnar Hoff, festivalgründer og sønn av skifabrikkens direktør, og ble brukt av festivalen til utpå 70-tallet. I disse periodene var skifabrikken uten bil. Hoff kom på denne måten til å knytte den gryende festivaltradisjonen sammen med Kongsbergs stolte skihistorie. Bildet pryder forsida på årets jubileumsprogramhefte. FOTO: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Selv om underskuddet ved festivalen gikk nedover, representerte '67-festivalen i hvert fall ikke noe kronår for Kongsberg Jazzfestival. Vi satte snarere personlig rekord i gjeldsforpliktelser. Etter moden overveielse og tre økonomisk mislykkede festivaler bak oss, fant vi ut at det ikke var noen vei utenom. Vi måtte fortsette.»

Rundt 1975 skriver en lakonisk Per Ottersen hylende morsomt om Kongsberg Jazzfestival for referanseverket «Jazz i Norge» (Gyldendal). Ti år er gått siden han og kompisen Kjell Gunnar Hoff dro i gang den første festivalen i spissen for en gjeng likesinnede jazzhoder i klubben med det sterkt forpliktende navnet Jazz Evidence, og Ottersen oppsummerer:

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer