Fest for «Frognerfitter»- forfatter

«Frognerfitter»-forfatter Alexia Bohwim var den av fjorårets debutanter som solgte suverent best.

ARBEIDER MED KRIM: Bohwim er i gang med en ny roman, og sier til Dagbladet at den sannsynlig blir en krim. Foto: MARIANNE LIND
ARBEIDER MED KRIM: Bohwim er i gang med en ny roman, og sier til Dagbladet at den sannsynlig blir en krim. Foto: MARIANNE LIND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det viser en oversikt utarbeidet av Bokhandlerforeningen.

Ifølge Kagge forlag, som gir ut boka, er Alexia Bohwims debutroman utgitt i 28 000 eksemplarer. Forfatteren er lykkelig.

- Jeg synes det er veldig kult, spesielt med tanke på at det var så utrolig mange andre flinke debutanter i fjor. Man selger ikke så mange bøker bare på grunn av en oppsiktsvekkende tittel, sier Bohwim til Dagbladet, og henviser til all oppmerksomheten hun fikk da boka ble utgitt.

Usnobbete historie Til tross for relativt lunkne kritikker ble romanen i høst utgitt i pocketutgave, og Bohwim forteller at hun daglig får tilbakemeldinger og ros fra fremmede.

- Jeg er spesielt glad for at unge mennesker liker den. Jeg tror det er en historie som alle kan kjenne seg igjen i og som er usnobbete og rett på sak. Mange blir fascinert av språket. Den manglende dramaturgien som folk har snakket om, har vært et veldig bevisst valg fra min side, sier Bohwim.

Ny roman Boka handler om vennskapet mellom de utagerende venninnene, Billie og Susy, som vokser opp på Frogner i Oslo. Livet deres innebærer mye drikking, dop og sex.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer