Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fest for kronprins og drag queens

Kronprinsen kom i grå dress, sambadanserinnene kom så vidt påkledd, noen vasset i vadere og til slutt kom en gjeng med menn i kvinneklær. All slags folk var på bursdagsselskapet til Oslo i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men om det var de sist ankomne, var det uten tvil byens glamorøse drag queens som gjorde mest ut av seg på festen. Anført av Lillebror Sande-Larsen trippet de ut av Club Spartacus sånn i 23-tida i går kveld og forsatte - til klappsalver fra folk på fortauet - til Egertorget og kåringen av årets dronning.

En av «damene», Miss Misty, fikk også kyss og klem fra ordfører Per Ditlev-Simonsen og gamleordfører Albert Nordengen, som var på jubileumsmiddag på Grand Hotel.

Lefseprat

Men gårsdagens feiring av Oslos 1000-årsjubileum startet mye tidligere på dagen, da kronprins Haakon besøkte innvandrerbydelen Grønland, som duftet spennende av eksotiske matretter.

Han prøvesmakte couscous fra en av serveringsbodene mens han krysset Grønland torg - godt passet på av fire sikkerhetsvakter og politi - og slo av en prat med blant andre Oddmund Berg, som sto på stand for St. Hallvard menighet ikledd munkekutte i middelalderstil:

- Jeg ga ham en vestlandslefse og så diskuterte vi munken Don Bosco. Han hadde god greie på temaet, sa Berg.

Rottejakt

Ikke fullt så godt, men likevel eksotisk, luktet det for dem som valgte å bli med på jubileumstur med vann- og avløpsverket, som for første gang åpnet lukene til den underjordiske Oslo-kloakken for publikum. Folk sto i timevis i kø for å la seg senke ned i de mystiske rottebefengte møkkagangene.

I høye vadere ble de geleidet gjennom de hundre år gamle tunnelene med kloakk som av og til rakk til over livet. Tanken på et lite feilsteg var avskyelig.

Og selv om kloakken kom flytende direkte fra den trendy bydelen Grünerløkka, lukta det dritt uansett.

Bilfritt

En av severdighetene på den underlige sightseeingen var hullet der noen b-gjenginspirerte kjeltringer for noen få år siden prøvde å bore seg vei inn til Norges Bank. Og hva kunne man ellers finne her bortsett fra møkk og rotter?

- Gull. Konene vrir opp vaskekluten og mister gifteringen i do. Det hender rett som det er at vi finner gullringer. For et par år siden fant jeg en diamantring til 24000 kroner, sa funksjonsleder Jarl Tobiassen i vann- og avløpsetaten.

Et minimalt beløp i forhold til det som skiftet eier over utallige døgnåpne ølkraner i augustvarmen natt til i dag.

I det trafikkstengte bysentrum - på Karl Johan var det gokartrace med blant andre alpinessene Aamodt og Jagge - hadde kafeene flyttet bord og stoler ut i gatene. Der var det også dans og musikk fra flere scener.

DANSEPRINS: Sammen med ordfører Per Ditlev-Simonsen så kronprins Haakon et fyrig flamencoprogram.