Fest for kunsten

LONDON (Dagbladet): Londons kulturelite hadde kledd seg i festdrakt da Tate Modern ble innviet i går.

På formiddagen kom dronning Elizabeth og innviet verdens største kunstgalleri, til aftens kom Madonna og et assortert utvalg kjendiser fra kunst, politikk og showbransje og kastet glans.

På forhånd var det bebudet et kjendisslipp i verdensklasse da Londons nye stolthet skulle feires etter alle kunstens regler.

Blant de andre fire tusen gjestene som var invitert til festen var John Lennons enke, Yoko Ono, blant de som fant veien til sørsida av Themsen. Det samme gjorde komponist Andrew Lloyd Webber og skuespiller Michael Palin.

De kunne heve champagneglassene i selskap med Londons nyvalgte borgermester, Ken Livingstone, som smilte bredt og entret den formidable kraftstasjonen. Statsminister Tony Blair snakket stolt om Londons nye landemerke. Duoen Gilbert og George og urokråka i britisk kunstliv, Tracy Emins, var blant de mange kunstnere som gledet seg over å feire åpningen av det nye museet.

I dag åpner Tate Modern dørene for publikum.

SKUESPILLER: Michael Palin fant tid til å spøke med at han har bygget sitt eget hagegalleri før han forsvant inn i den gamle kraftstasjonen.
PULP-SJEF: Jarvis Cocker fra gruppa Pulp var på plass.