Fest i 100!

For en festdag for Nationaltheatret.

Tjo-hei, vi har bursdag!

Kongefamilien, Wenche og Per, kulturpersonligheter både på og bak scenen og sentrale samfunnstopper markerte i går kveld Nationaltheatrets 100-årsdag. Selv om kjendistettheten var høy under bursdagsfeiringen til Nationaltheatret i går kveld, var det i hele går stor folkefest rundt teaterbygningen. Gjøglere og teaterlag fra fjern og nær underholdt i byen før den store festforestillingen i teatret. Inne i den ærverdige bygningen var 600 spesialinviterte gjester til stede - og kanskje en av de aller mest spente var Nationaltheatrets «grand old man», Per Aabel.

- Jeg har faktisk øvd i et par måneder på strofene jeg leste opp, og jeg synes det gikk fint. Dette er en stor dag, men aller mest er jeg fornøyd med at jeg er ferdig med min opptreden, sier Aabel. Hans gode teatervenn Wenche Foss var full av beundring for den enorme innsatsen til alle ansatte ved Nationaltheatret.

- Dette er en festdag for oss alle, sier Foss, som likevel hadde planer om å gå forholdsvis tidlig fra festen i går.

- Kongen er jo ikke til stede her i aften, så da kan jeg gå når jeg vil.

VIDUNDELIG: -På en dag som dette vil jeg bare hylle de mange usynlige ansatter ved dette storslåtte teateret, jublet Wenche Foss.
FESTSTEMT: - Nå er jeg bare glad for at det er over, sa Per Aabel, (97).
LYSTIG MØTE: -Dette var en verdig markering, sa Kirsi Kolle Grøndal som møtte Bjørn Tore Godal, Gro Balas og Einar Førde utenfor, alle i superhumør etter forestillingen.