FULL GASS: Volbeat rullet ut hele maskineriet på Norway Rock. Publikum lot seg ikke be to ganger. Foto: Torgrim Øyre / DAGBLADET
FULL GASS: Volbeat rullet ut hele maskineriet på Norway Rock. Publikum lot seg ikke be to ganger. Foto: Torgrim Øyre / DAGBLADETVis mer

Fest på lokalet

Volbeat spilte opp til dans på Norway Rock.

NORWAY ROCK: (Dagbladet.no) Danske Volbeat har hatt en formidabel oppslutning her til lands de siste årene.

Det viser igjen da Michael Poulsen og hans firerbande klatrer opp på den imponerende sceneriggen - formet som noe som minner om en høygaffel - i Kvinesdal.

Hvorfor være subtil når man først skal bruke penger på show?

Det er tettpakket foran scenen og publikum tar imot bandets pattenterte rockabilly-metal med åpne armer. Og da er det bare for danskene å gyve løs på den tallrike menigheten med sitt arsenal av blytunge men dansbare riff.

«Guitar Gangsters & Cadillac Blood», «Sad Man's Tongue», «The Mirror and the Ripper» og bandets kanskje fineste låt, «Fallen» får alle gressmatta til å vibrere.

På plate blir Volbeat ganske fort gammelt, de fleste låtene går mye i samme tempo og melodilinjene blir faretruende likelydende etter en stund, men slikt betyr ingenting i en sammenheng som dette.

Volbeat er her for å lage fest og show og det klarer de til gangs. Humøret er på topp, spillemessig er det både lekent og kompakt og showet blendende.

Mye har vært sagt om bandets frotsing i Metallica-referanser og både Metallica, Misfits, Slayer og Johnny Cash får sine korte hyllestsekvenser under konserten.

Ikke en musikalsk opplevelse for historiebøkene, men en knallgod fest i det minste.