Festbuss lager festival

Real Ones med kompiser drar på busstur med festival i bagasjerommet. Busstopp: Mono i Oslo og Kvarteret i Bergen.

Gutta i bandet Real Ones arrangerer for tredje gang den omreisende festivalen Side Sounds. I år stopper bandbussen opp på Mono i Oslo og på Kvarteret i Bergen.

- Idèen fikk vi for et par år siden når vi turnerte i Canada og Belgia. her møtte vi flere band vi fikk god kontakt med. Det er dette som er litt av poenget, av vi har invitert greie folk som driver med noe særegent. Da er det egentlig det samme hva slags musikk man spiller, vi har hatt alt fra techno til trekkspill, sier Øystein Skjælaaen, bassist i Real Ones og en av intiativtakerne til festen.

Og vennene er Absynthe Minded Quartet, et belgisk band som spiller akustisk rock og alternativ country. Tippy Agogo er et hyperaktivt canadisk one-man-band. Bergensgutten Sgt. Petter opptrer med fredelige countrylåter og Stockhaus som snart slipper sitt andre album. DJ Rotekopf skal spille banghla. I tillegg opptrer selvfølgelig Real Ones.

Et par av artistene skal bare spille i Bergen, ikke på Mono. Disse er Marianne Creegan, singer-songwriter fra Sotra og House of Hiss fra England som lager elektronika-pop.

- Hele gjengen skal kjøre buss sammen, det blir vel litt trangt?

- Det blir det, selvfølgelig, men det gjør ikke så mye. Det viktigste er at bussen er full av venner. Bussen blir en eneste stor seng, det blir som å sove i en gymsal. Vi gleder oss til masse fest på turen!

Det gjør sikkert også sjåføren, den dansende tyskeren Horst Koslowski...

Side Sounds er en kooperativ festival, overskuddet deles likt. Billettprisen er også meget sosial, moroa koster bare hundre kroner. På onsdag ankommer bussen Mono.

Festivalen Side Sounds på Mono i Oslo onsdag 2. april og på Kvarteret i Bergen torsdag 3. april.

BUSSTRUBADUR:</B> Side Sounds-festivalen har blant annet country-popperen Sgt. Petter med på laget. Han blir å høre i Oslo og Bergen de nærmeste dagene.