Festen er i gang

QUART: (Dagbladet): Skotske Travis var gårsdagens absolutte høydepunkt. Idrettsplassen var stappet, og fra første strofe sang alle med - inkludert vaktene foran scenen.

«Sing, sing, sing,» sang Fran Healy i Travis. Og det gjorde publikum gjerne. Mellom regnbygene underholdt Travis med hits som «Why Does It Always Rain On Me?» . Ei låt som passet særdeles godt under det verste høljeregnet siden 1997. Men Healy varmet publikum så godt han kunne. Folkefesten var et faktum.

- Denne sangen er dedikert til damene her. Dere er blant de vakreste, også spirituelt, i hele verden. Dere menn er heldige. Skal dere elske, må dere gjøre det til denne låta her, sa han og høstet stor jubel fra de mange tusen tilskuerne da han satte i gang hiten «Flowers in the Window».

Kidsas favoritter

Et annet høydepunkt i går var headlinerene Millencollin i Bendiksbukta. Det svenske skatepønkbandet fikk Quartens skatekids til å ta helt av. Vestkantbabesen, skinnjakkegutta og rockenerdene så også ut til å kose seg med svensk skatepønk.

- Millencollin ruler, sier Christoffer Holten (18) til Dagbladet mens han og Lars Russtad (19) headbanger i gang festivalen.

- Dette er festivalens høydepunkt for oss. Millencollin er større enn Turboneger.

I går kveld hadde noen sikret seg med lange regnfrakker og gummistøvler. Andre hadde tatt sjansen på å oppleve konsertene i T-skjorter eller hvite blondekjoler. «De har sett på kalenderen i stedet for ut av vinduet,» kommenterte en mann tørt. Fancy solbriller er en selvfølge på Quart, og heldigvis fikk folk brukt dem så vidt mellom regnskurene.

- Vi har bare pakket singleter og lette topper, men så lenge det er opphold, så går det bra, sier Molde-jentene Siri Næss (21) og Liv Meland (21) til Dagbladet. Jentene er på Quart for første gang, og gleder seg til Princess Superstar og Rammstein.

- Vi bor hos en kompis av en kompis av en kompis, og han må sove på stua, for vi har tatt dobbeltsenga hans, sier jentene.

Paraplynekt

Sikkerhetsvaktene vrimler i Kristiansand. Quart skal være en trygg festival. Vaktene kroppsvisiterer alle og beslaglegger beinhardt alle kameraer, flasker, bokser og campingstoler ved inngangen til festivalområdet. Paraplyene led samme skjebne i går. Vaktene viste ingen nåde, på tross av den overhengende faren for regn.

I dag er det også ventet perioder med sol, men også enkelte regnbyger. Det er fortsatt opp til artistene å varme opp Quart-folket.

TRAVIS VARMER FOLKET: Folk så ikke ut til å bry seg om det ufyselige været da Fran Healy og resten av Travis satte i gang kosen.
SKATEPØNKERE: Christoffer Holten (18) og Lars Russtad (19) rocket i vei til det svenske pønkbandet Millencollin.