Festen over for Spice Girls?

Spice Girls ble buet ut av spanske fans under utdelingen av Onda-prisen i Barcelona. Årsaken var at bandet nektet at fotografer tok bilder - og at hele showet dermed ble utsatt.

Spice Girls krevde at fotografene skulle forlate utdelingen mens de opptrådte. De mente at det sto i avtalen med arrangøren at det var fotoforbud under deres opptreden.

Pressefotografene nektet å adlyde ordren. Spice Girls aksepterte etter hvert at fotografene var til stede, men de sto fortsatt på kravet om fotoforbud. Jentebandet fulgte opp med å legge fram uakseptable kontrakter for fotografene. De krevde at fotografene ikke fikk sette bildene på trykk.

Pipekonsert

Torsdagens Onda-show, som også mange andre band deltok på, deriblant The Backstreet Boys, ble utsatt mens Spicene kranglet med fotografene. Dette ergret publikum. De begynte å pipe mot Spice-tullet. Buingen ble ikke avløst av applaus da jentene i kjent Spice Girls-stil omsider kom ut på scenen. Tvert imot: Buingen ble forsterket.

Forfjamset så jentene på hverandre, som heldigvis måtte konsentrere seg mer om å mime til «playbacket» til «Spice Up Your Life». Etter at de hadde framført sangen og tatt imot prisen fortsatte buingen.

Dette er ikke første gang Spice Girls prøver å kontrollere pressen. Foran en pressekonferanse i Stockholm for tre uker siden la de fram så håpløse krav at de største avisene i Norden ble enige om å boikotte hele arrangementet. Offisielt endte hele Spice-showet i Sverige med at Geri ble syk - og at Spice Girls måtte avlyse besøket.

Sparket

Under før-lanseringen av «Spiceworld» i Granada i Spania for en måned siden var også forsøket på å styre media fullkommen. Bare plateselskapet Virgins egen fotograf fikk ta - og velge ut - bilder av jentene.

Den evige oppturen er åpenbart slutt for den britiske popsuksessen: For en uke siden sparket de manageren sin, Simon Fuller, og hele apparatet rundt. Siden de slapp «Spiceworld» for snaut fjorten dager, har salget gått svært trått i hjemlandet. Av de 1,3 millioner skivene som optimistisk ble lagt ut, er i overkant av 200000 solgt.

<B>BLE PEPET UT:</B> Spice Girls nektet fotografer å gjøre jobben sin. Det endte med at den britiske popsuksessen ble møtt med pipekonsert.