Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Festen over for Spice Girls?

Spice Girls ble buet ut av spanske fans under utdelingen av Onda-prisen i Barcelona. Årsaken var at bandet nektet at fotografer tok bilder - og at hele showet dermed ble utsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spice Girls krevde at fotografene skulle forlate utdelingen mens de opptrådte. De mente at det sto i avtalen med arrangøren at det var fotoforbud under deres opptreden.

Pressefotografene nektet å adlyde ordren. Spice Girls aksepterte etter hvert at fotografene var til stede, men de sto fortsatt på kravet om fotoforbud. Jentebandet fulgte opp med å legge fram uakseptable kontrakter for fotografene. De krevde at fotografene ikke fikk sette bildene på trykk.

Pipekonsert

Torsdagens Onda-show, som også mange andre band deltok på, deriblant The Backstreet Boys, ble utsatt mens Spicene kranglet med fotografene. Dette ergret publikum. De begynte å pipe mot Spice-tullet. Buingen ble ikke avløst av applaus da jentene i kjent Spice Girls-stil omsider kom ut på scenen. Tvert imot: Buingen ble forsterket.

Forfjamset så jentene på hverandre, som heldigvis måtte konsentrere seg mer om å mime til «playbacket» til «Spice Up Your Life». Etter at de hadde framført sangen og tatt imot prisen fortsatte buingen.

Dette er ikke første gang Spice Girls prøver å kontrollere pressen. Foran en pressekonferanse i Stockholm for tre uker siden la de fram så håpløse krav at de største avisene i Norden ble enige om å boikotte hele arrangementet. Offisielt endte hele Spice-showet i Sverige med at Geri ble syk - og at Spice Girls måtte avlyse besøket.

Sparket

Under før-lanseringen av «Spiceworld» i Granada i Spania for en måned siden var også forsøket på å styre media fullkommen. Bare plateselskapet Virgins egen fotograf fikk ta - og velge ut - bilder av jentene.

Den evige oppturen er åpenbart slutt for den britiske popsuksessen: For en uke siden sparket de manageren sin, Simon Fuller, og hele apparatet rundt. Siden de slapp «Spiceworld» for snaut fjorten dager, har salget gått svært trått i hjemlandet. Av de 1,3 millioner skivene som optimistisk ble lagt ut, er i overkant av 200000 solgt.

<B>BLE PEPET UT:</B> Spice Girls nektet fotografer å gjøre jobben sin. Det endte med at den britiske popsuksessen ble møtt med pipekonsert.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!