Festet etter fiaskoen

Synnøve Svabø har best sendetid på fredagskveldene, men dårligst seeroppslutning av alle programmene på TV2. Likevel kan hun heve millionlønn i tre år. I kveld går siste «TV2000».

Sist fredag delte hun TV2-kveldens sisteplass med den gamle Korea-serien «MAS*H» og en reprisesending av «Hotel Cæsar», alle med fattige 216000 seere. Selve flaggskipet i TV2s fredagssatsing ble regelrett skutt i senk av konkurrenten NRK. For på samme tid som Svabø ledet sitt «TV2000», hadde Ivar Dyrhaug 814000 seere med «Beat for Beat».

Synnøve Svabø erkjenner selv at programmet har vært en flopp.

- Vi har ikke hatt seerne med oss. Folk vil tydeligvis ikke ha journalistisk fundert underholdning på fredagskveldene, er hennes egen forklaring på seerflukten i høst.

Millionlønn

Synnøve Svabø ble i mai hentet over fra NRK til TV2, for å inngå i den kommersielle kanalens stall av programledere.

Etter det Dagbladet erfarer ble hun tilbudt én million kroner per år i tre år for å bytte kanal. Selv om hun ikke gjør et slag, vil hun altså innkassere en million årlig.

Da Synnøve ble ansatt i TV2, var arbeidet med programmet «TV2000» for lengst i gang. Produsent Stein Roger Bull og hans stab hadde allerede fått aksept for programmets innhold av TV2. Nå lette man bare etter en programleder som skulle kunne være underholdende, men også tilføre programmet den nødvendige journalistiske tyngde. Rollefiguren man søkte etter var en type a la eksentriske Ruby Wax.

Synnøve Svabø var aldri tiltenkt programlederrollen , men skal ha sagt overfor TV2-ledelsen at hun «ønsket seg noe med innhold.»

Den tidligere munnrappe NRK-programlederen fikk dermed jobben, men Synnøve journalist slo aldri an slik som Synnøve klovn.

Katastrofe

De to første programmene 1. og 8. oktober fikk toppnotering med 414000 seere. Så hadde TV-titterne fått nok. Forrige fredag fulgte bare 216000 Synnøves journalistiske krumspring, mens TV-veteranen Ivar Dyrhaug hadde 814000 seere. Samme kveld hadde også de andre profilerte programlederne som var i sving knalltall:

640000 så Otto Jespersen, Fredrik Skavlan trakk 714000. Til og med TV2s tidligere avlastningskanal, TVNorge med Thomas Giertsen, slo Synnøve med 50000 seere denne uka.

Bråk

Noen dager etter at «TV2000» ble bunnotert med 270000 seere i november, ble det oppvaskmøte mellom TV-produsentene Nordisk Film og TV2.

Til Dagbladet sa TV2s assisterende informasjonsdirektør Geir Mikaelsen den gang at Svabø måtte bli «mindre alvorlig og legge mer vekt på underholdningen». Alt for å få seerne og reklamekronene tilbake til «TV2000».

TV-produsent Stein Roger Bull i Nordisk Film kalte TV2s opptreden for illojal.

Oppvaskmøtet førte til den reneste Synnøve-debatt, der alle skulle og ville mene noe om kvinnen som var den reneste seermagnet med sine freidige stuntinnslag i statskanalen.

I kveld kan du dømme selv. Vil du ha Synnøve journalist eller Synnøve klovn?

FÅR MILLIONLØNN -UANSETT: Vi feirer vårt sorti, ropte Synnøve, på fest med staben fra tv2000.