Festet i Oslo

Ringenes Herre-stjernene dro på ut på byen i Oslo etter førpremieren på «Atter en konge»

 • Les også: Ringenes kaos i Spektrum
 • Send inn din anmeldelse av filmen

  I går landet Ringenes-stjernene Viggo Mortensen (Aragorn), Bernhard Hill (Kong Théoden) og Andy Serkis (Gollum) i Oslo for å kaste glans over verdens største visning av en Ringenes Herre-film noen sinne. 5000 mennesker hadde billett til gallaforestillingen i Oslo Spektrum. Og i dag er det bare gode dagen-derpå-følelser:

  - De var så fornøyde, det gikk kjempebra! De skal ta med seg en kopi av showet i Spektrum til Peter Jackson fordi de syntes det var så kult, forteller presseansvarlig Charlotte Bohwim i filmselskapet SF Norge til Dagbladet.no.

  Showet med hele 120 skuespillere og blant annet hester på scenen gikk før selve visningen av filmen, og det falt i smak hos det storfine besøket.

  For de tre karene var fulle av godord om forblåste Oslo. Helst ville de ha vært her lengre og sett mer, men Serkis rakk i alle fall en tur innom Nasjonalgalleriet, mens han senere på dagen tok med seg Mortensen, som beskrives som «verdens hyggeligste mann» og Hill for å møte fansen.

  Stakk for å ta en øl


  De tre to seg god tid og både snakket og ga autografer til fansen som hadde møtt opp utenfor Spektrum i går. Og det var ikke rett på hotellrommet etterpå.

  For at de trives i Oslo er det ingen tvil om. Etter at de hadde gjort unna dagens plikter dro de på pub for å ta seg en øl.

  Først stakk følget på hotellet Radisson SAS Plaza og slappet av i baren som ligger i toppetasjen på Norges høyeste bygg. For å komme opp hit må man bruke den utvendige glassheisen som gir flott utsikt over Oslo.

  Men gjestene var ikke ferdig med det. De ville se mer av Oslo, og dro ut på byen.

  Rundt klokka 23.00 kom Viggo Mortensen og Bernhard Hill til det gedigne utestedet Onkel Donald midt i Oslo sentrum. Andy Serkis kom like etter og her ble de tre sammen med sitt reisefølge til over midtnatt.

  Dagbladet.no var på Onkel Donald i går kveld. Stedet var fullstappet med folk som ikke ante noe om det storfine besøket. Utpå kvelden var utestedet som tar flere hundre mennesker så fullt at det var vanskelig å finne sitteplass. Også kom superstjerne og ga mandagstrøtte pubgjengere enn hyggelig overraskelse.

  Reiser hjem i dag


  Nå i dag er filmstjernene forstatt i Oslo, men de er på vei hjem.

  - Turneen er over, og de skal hjem alle sammen, hver til sitt, sier Bohwim i filmselskapet. Hun forteller om et vellykket besøk:

  - De var ordentlig søte og hyggelige, og de var veldig fornøyde, avslutter Bohwim.

  Fornøyde fans


  Også de heldige som fikk med seg den første visningen av «Atter en konge» i går så ut til å være tilfreds med siste avsnitt i trilogien.

  I vårt diskusjonsforum for Ringenes Herre kommer reaksjonene inn.

  - Helt rått, helt konge, skriver Lasse Gråberg inn i forumet. Har du sett filmen? Send inn dine meninger eller din egne anmeldelse til oss! Du kan bruke mail eller sende inn til forumet.

ARTIGE KARER:</B> Oslo fikk besøk av Bernard Hill (til venstre), Viggo Mortensen (i midten) og Andy Serkis i går. Da karene var ferdige med glanskastejobben gjorde de byen.
<B>IMPONERT OVER SHOWET:</B> 120 skuespillere underholdt på scenen i Oslo Spektrum før gårsdagens filmvisning. Mortensen og hans følge var så imponert at de fikk med seg et videopptak som de skal gi til Ringenes Herre-regissør Peter Jackson.
ELLEVILLE FANS:</B> Mange hundre hadde møtt opp for å få et glimt av heltene sine. Her er det en som har kledd seg ut som en Uruk-Hai.
FIKK AUTOGRAFER:</B> Jublende fans var overrasket over hvor trivelige Ringenes Herre-skuespillerne var. Her er to som har fått sikret seg en verdifulle autografer.