Festet med mamma, pappa og forloveden

Teater-Norge feiret i natt.

HEDDA-LYKKE: Mariann Hole feiret Heddaprisen sammen med forloveden Eigil Langmark og foreldrene Kari Syversen og Arne Roger Hole - og selvsagt med forloveden Eigil Langmark. - Jeg takker mine nærmeste, sier Mariann til Dagbladet. Alle foto: Anders Grønneberg
- SKÅL, SØSTRE: Skuespillerkollegene Ingeborg Sundrehagen, Marie Blokhus og Janne Heltberg sammen på festen.
TO I KJOLER: Mariann Hole takker for prisen mens nesten like kjolefine Nils Ole Oftebro, som delte ut prisen, står bak.
MED MAMMA PÅ FEST: Beste kvinnelige skuspiller-nominerte Heidi Ruud Ellingsen sammen men mamma Siv Heidi Ruud på festen.
MOR OG SØNN: Linn Skåber og sønnen Niels Halstensen Skåber delte ut prisen for Beste barne- og ungdomsforestilling.
KYSS PÅ KINNET: Skuespiller Vidar Magnussen får kyss og klem av samboeren Åslaug Magnusson. - Nå er jeg ekstremt glad, sier Heddaprisvinneren.
KOLLEGER: Vidar Magnussen og Emil Johnsen - begge Hedda-nominerte, men Vidar stakk av med prisen.
EKTEPAR: Ekteparet Erling Borgen og Agnete Haaland var på plass på Hedda-festen.
BESTE KVINNELIGE SKUESPILLER: Skuespiller Mariann Hole fikk Heddaprisen for «Lulu - Pandoras Eske» - i kveld feirer hun med Eigil Langmark.
BESTE MANNLIGE SKUESPILLER: Vidar Magnussen mottar prisen for stykket «Shockheaded Peter» av Ellen Dorrit Petersen og Kaia Varjord.
TRØNDELAG TEATER: Jon Lockert Rohde, Espen Klouman Høiner og Elisabeth E. Hansen ved Trøndelag teater.
SVARTE MED LATTER: Beste kvinnelige medspiller-vinner Renate Reinsve for «Besøk av gammel dame», Trøndelag Teater, takket og lo om hverandre.
ET STJERNELAG: Regissør Stein Winge går ned i knestående for skuespiller Ingjerd Egeberg, ballettsjef Ingrid Lorentzen og teatersjef Erik Ulfsby på festen.
MORO PÅ FEST: Emil Johnsen var nominert til Beste mannlige skuespiller - her med og ekteparet Marie Blokhus og Frank Kjosås.
KONFERANSIER: Konferansier Else Kåss Furuseth var morsom, sleivete og passe frekk på Nationaltheatret.
BESTE BIROLLE: Sigmund Sæverud fikk prisen for Beste medspiller (nytt navn for birolle) for «Mens vi venter på Godot», Riksteatret og Det Norske Teatret - her med Kari Simonsen og Pål Sverre Hagen.

Mariann Hole måtte kline med halve ensemblet og kle av seg i «Lulu» - og fikk betalt med Heddaprisen.

Høythengende skuespillerpris Sammen med Vidar Magnussen mottok Mariann Hole Norges mest høythengende skuespillerpris.

Lenge etter at sola gikk ned var feiret Teater-Norge seg selv og årets Heddapris-vinnere.

Heddaprisen ble delt ut på Nationaltheatret søndag kveld. Og da teatret stengte, fortsatte festen på byen utover i de seine timer.

Skuespillerne hadde dresset seg opp og stålsatte seg for søndagens store fest.

Hedda er den største teaterprisen i Norge og Nationalteatret var fylt til randen av skuespillere - som for en sjelden gang skyld ikke var på scenen, men satt i salen.

- Takker mine kjære Mariann Hole fikk Beste kvinnelige skuespiller-prisen for sin innsats i «Lulu - Pandoras Eske», som ble spilt på Nationaltheatret i fjor.

- Jeg gruet meg, og det var tøft.

- Jeg kom hjem etter hver forestilling etter å ha klint med halve ensemblet. Jeg vil takke alle på teatret, mine foreldre og kjæresten Eigil, som jeg snart skal gifte meg med, sa hun i sin takketale.

- Helt ubeskrivelig Prisen Beste mannlige skuespiller gikk til Vidar Magnussen for stykket «Shockheaded Peter» på Det Norske Teatret.

Den prestisjetunge prisen ble delt ut av Ellen Dorrit Petersen og Kaia Varjord.

- Jeg er ekstremt glad. Dette er en stor pris. Men at jeg skulle får den, er ubeskrivelig, sier Magnussen - som feiret sammen med samboeren Åslaug Magnusson.