Festet sammen i natt

MOLDE (Dagbladet): Prinsesse Märtha Louise fikk aldri sin drømmeprins som bordkavaler på deres første offisielle middag sammen. Men ingen kunne hindre de to i å feste sammen til langt på natt.

Ari Behn har aldri vært mannen som har takket nei til et trivelig lag. Derfor var han selvskreven på gjestelista når Bjørnsonfestivalens president Knut Ødegård inviterte til festmiddag etter åpningen på årets Bjørnsonfestival i går kveld.

Det ble dermed første offisielle felles middag for forfatteren Ari Behn og eventyrfortelleren og -dikteren Märtha Louise.

De havnet, til Slottets tilfredsstillelse, riktignok på hver sin ende av de store hesteskoformede langbordet med plass til 70 festkledde festivalgjester fra inn- og utland. Men de to var plassert bare fem meter fra hverandre med gode muligheter til øyekontakt under hele den 3,5 timer lange festmiddagen.

Ari Behn hadde isteden Marit Bjørnson Barkbu til bords, mens prinsesse Märtha Louise ble plassert trygt mellom fylkesmann Alv Jacob Fostervoll og festivalpresident Knut Ødegård.

Festivalkunstner Vebjørn Sand fikk prinsessens hoffdame, Nina Gullaksen, til bords.