Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Festival- kollisjon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROCK-KRASJ: Neste år faller Quarten og Roskildefestivalen på samme uke. Behøver det å by på noen problemer? Vel, sånn umiddelbart ser ikke det ut til å bli noen krise, men det gjenstår å se hvordan festivalkollisjonen blir i praksis. Roskildefestivalen, som litt morsomt blir kalt en av Norges største festivaler, har fram til i år dratt i gang rockfestivalsommeren. Uka etter går startskuddet for Quarten i Kristiansand.

AV DE 13 000 nordmennene som var på Roskilde i år, har en god del tenkt seg på Quarten. For mange handler det om et festivalmaraton som krever sin mann - og sin kvinne. Teltliv i ti dager, hvor føden består av høy musikk og øl er ikke noe å kimse av - men gud så morsomt. Quart er i europeisk målestokk en liten festival med begrensede midler, og er derfor helt avhengig av Roskilde og andre storebrødre. For når artister bare er en 30 minutters flytur unna, blir det som regel ikke noe problem å få dem til Kristiansand.

FRA NESTE ÅR av blir det Quarten som drar i gang rocksommeren - og ledelsen har valgt å flytte festivalen til mandag - og droppe lørdagen. Ingen dum idé, spør du oss. Dermed kan de mest ihuga festivalgjengerne som absolutt skal ha i pose og sekk starte i Kristiansand og flakse videre til Roskilde etter tre dager. Samtidig kan Quarten dra veksler på band som er i traktene og fortsette samarbeidet med Roskilde-ledelsen. Festivalsjef Toffen Gunnufsen i Quart er ikke bekymret, selv om han sannsynligvis mister noen festivalgjengere. Med et variert og solid program, som vi er vant, vil det fortsatt bli utsolgte dager på Quarten.

DESSUTEN, SELV OM Quart er en lilleputtfestival, har den et godt renommé blant artister. Ved å utvikle og satse på å smelte scenene sammen med landskapet, vil Quarten i enda større grad bli den lille festivalen som skiller seg ut - den festivalen artistene husker lenge. I år har Toffen bygget backstage-området i Bendiksbukta ut i vannet, og det er spektakulært nok. Da kan artistene, før og etter konserten, sitte med en øl og dyppe tærne i friskt saltvann. Fornøyde stjerner gir godt renommé og god artisttilgang. Og da kommer vi også.