Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Festival- sommer

ÅRETS PÅSKE

er over, og nå begynner ei ny høytid for et stort antall nordmenn. Vi snakker nemlig om festivalsommeren, som starter allerede kommende helg. At vi står foran et musikktilbud i friluft for et stort publikum, er et faktum uten tvil. De to aller første festivalene, Stavanger Punkrock Festival (The Tourettes, Retaliator, Exploited m.fl.), og Nidaros Bluesfestival (Dave Edmunds & The Refreshments, Askil Holm, Bjørn Berge m.m., starter allerede torsdag.

OLE BLUES

, eller Bergen Blues & Roots Festival som den egentlig heter, er den første av de store og mer etablerte. Den åpner fredag med selveste Neil Young, som spiller der to dager etter sin akustiske opptreden i Oslo Konserthus. Ole Blues fyller ti år, og jubilerer i vel ei uke med 80 konserter - derav Robert Plant, The High Llamas, Ephemera, Asian Dub Foundation og Delbert McClinton. Gratulerer.

VÅRENS OG SOMMERENS

festivaler handler ikke bare om musikk. Festivaler handler like mye om å komme seg vekk for en dag eller fem. Her møtes venner under blå himmel - helst. Men like ofte under grått skydekke, trøstesløst regn eller piskende haglskurer, som på Øyafestivalen for snart to år siden. Festivallivet gjør noe med oss. Aldersgrenser opphører og generasjonsskillet viskes vekk. Norwegian Wood i Frognerbadet er blitt den reineste familiefestivalen, der vi som er i vår andre ungdom tar med barna. Men repertoaret er ikke barne-tv-tilpasset av den grunn. Vi gleder oss allerede til Linkin Park, Counting Crows, Audioslave - og ikke minst til et gjenforent DumDum Boys.

ROCKFESTIVALER

er det flest av. De favner om alt fra punk til blues. Men jazzfolket har utrolig mye å glede seg over. Vi snakker ikke bare om Moldejazz og Kongsberg Jazzfestival, men også om bl.a. Maijazz , Balejazz og Rosendal Musikkfestival - som alle har mye snadder å by på.

Det kryr av festivaler, men ønsker man å gjøre noe annet og befinner seg på Østlandet, vil jeg anbefale Tjøme Kunst og Kultursenter på Gamle Ormelet. En liten kulturoase ut mot havet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media