Festival krever dobbel billettpris for hvite: - Ikke akseptabelt

De kontroversielle billettprisene har ført til at en artist har valg å kansellere opptredenen sin.

KONTROVERSIELLE PRISER: Den amerikanske musikk- og kunstfestivalen, AfroFuture Fest, har lagt ut billigere billettpriser til mørkhudede enn lyshudede. Foto: Skjermdump
KONTROVERSIELLE PRISER: Den amerikanske musikk- og kunstfestivalen, AfroFuture Fest, har lagt ut billigere billettpriser til mørkhudede enn lyshudede. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En Detroit-basert musikk- og kunstfestival, AfroFuture Fest, har priset billettsalget sitt etter hudfarge. Festivalen belaster «folk med farge» for omtrent 172 norske kroner, mens de belaster «folk uten farge» for 344 kroner.

Hvis du er mørkhudet, kan du altså stikke av med en billett til halvparten av prisen av det en lyshudet må punge ut for.

- Ble opprørt

Det tok imidlertid ikke lang tid før de spenstige prisforskjellene vakte oppsikt. Etter at nyheten ble kjent, har flere tatt til sosiale medier for å uttrykke sin misnøye.

Flere artister har også tatt til orde. Fredag ble det kjent at rapperen Jillian Graham, bedre kjent som Tiny Jag, har trukket navnet sitt fra plakatene.

I et intervju med Detroit Metro Times forteller hun at det er uakseptabelt for henne å støtte forskjellsbehandlingen.

- Jeg ble opprørt da jeg fikk vite om dette, fordi jeg selv har multikulturell bakgrunn og etnisitet. Jeg har familiemedlemmer som, under disse reglene, ville blitt utsatt for noe jeg ikke støtter, sier hun.

På spørsmål om hva hun syntes om forskjellsbehandlingen, utdyper hun:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer