Festival med egen sex-sone

Sveinung Sundlis Storåsfestival tilbyr deltakerne hundehus i skogen de kan ha seg i.

Ei lita bygd i Meldal blir i helga åsted for en av sommerens større og særere festivaler. Sveinung Sundli fra Gåte har på bare ett år bygd en festival fra starten av.

Resultatet er ei helg med størrelser som Big Bang, Kaizers, John Doe, Sidebrok, Equicez, Warlocks og så klart Gåte.

Erotisk sone

Men det er mer enn artistene som trekker. Oppe i fjellet bak festivalområdet inviteres gjestene til Erotisk sone. Her kan de som vil bli kjørt oppover, for så å tilbringe tida i sitt eget hundehus, spesiallagd for anledningen.

-  Det blir nok mye fnising og moro av det. Men jeg er sikker på at det i løpet av helga også blir noe sex, sier Sveinung.

Han forsikrer at de passer på at det ikke er mindreårige som kommer seg opp dit. Med seg på festivallaget har han også ordfører i bygda, Arne L. Haugen, som har fått med kommunen på å stille med 200 000 kroner i støtte til festivalen.

- Dette blir enormt bra. Det vil nok sette Meldal på kartet, sier Ordfører Haugen.

For et års tid siden banket Sveinung på døra til kontoret hans med planen om festival, og ordføreren var ikke vanskelig å be.

-  Vi fikk umiddelbart tillit til Sveinung og planene.

Han er ikke redd for å fylle bygda med flere tusen feststemte festivaldeltakere.

-  Vi er ganske ville

-  Nei, vi er da ganske ville fra før oppi her, så det tror jeg vi takler godt, sier Haugen.

Han synes den erotiske sonen er et morsomt påfunn.

-  Ja, jeg tror vel ikke jeg har tenkt meg oppå der. Men det er sånt som skjer på bygda når gutter og jenter møtes i festlige sommernetter, og det er jo ikke noe i veien for å gjøre det i mer ordnede former, sier Ordføreren.

På ett år har Sveinung Sundli fra Gåte rukket å få på plass en festival som andre jobber i flere år med å bygge opp. 24 timer før festivalen har han nok å henge fingrene i.

-  Hva sier du, bli det karsk-is? Jævlig bra! sier Sveinung inn i en mobiltelefon som stadig krever hans oppmerksomhet.

Han lover en annerledes festival.

-  Dette blir både en rockefestival, en hippiefestival og en bygdafest, lover Sveinung.

De sikter på å bli like store som Quart. Men vil være en annerledes festival.

-  Her vil du ikke se en masse pepsicolalogoer og sånt kjør. Vi satser på mer lokale bedrifter som Bygger'n og slike. Her har vi jo også elva og skogen i nærheten. Og vi tilbyr også skateramper, BMX-sykler, badstu og bade-stamp.

Perfekt

Ideen til Storåsfestivalen oppsto ifølge Sveinung i fylla.

-  Faren til en ekskjæreste av meg og jeg bruker å gå på fjelltur sammen. Han er fæl til å spandere sterk mat og sterk drikke på disse turene. Ideen oppsto på en slik tur for flere år siden, sier Sveinung.

Etter å ha pratet med Erlend Mogård Larsen i Slottsfjellfestivalen, fikk de to endelig satt ideen ut i livet. Sveinung mener Storås har perfekt infrastruktur for en festival.

-  Du skulle sett flyfoto. Da ser du at vi kan utvide en masse.

På torsdag var allerede 4200 billetter revet bort, noe som gir Sveinung god tro på den økonomiske biten.

-  Vi ligger godt an. Det er ut som det blir store artister neste år også, for å si det sånn, sier Sveinung, som under selve festivalen bare har ansvar for å holde liv bålene 24 timer i døgnet.

-  Konsertene holder på til tre om natta, men festen stopper ikke der, sier Sveinung.

EROTIKK, TAKK: Festivalsjef Sveinung Sundli (i midten) inviterer til erotisk sone under Storåsfestivalen i helga. Han regner med at det blir mye moro ved hundehuset i skogen. Her flankert av performancekunstnerne Soeli Nogueras og Maria Sola fra Barcelona.