Festival på farta

Den mobile festivalen Side Sounds legger ut på veiene i dag. Med seg har de islandsk funk, norsk rock og Björks kanadiske strupesanger.

I dag starter festivalen Side Sounds sin korte rundreise i norges største byer. Med seg har de artister fra Norge, Canada og Island, som har det til felles at de gir ut ut sine plater selv eller på mindre independent labels.

Det er andre gang den alternative festivalen arrangeres, forrige gang var for to år siden, og da hadde de blant annet med seg Palace of Pleasure og Jaga Jazzist ut på tur.

I år er Norge blant annet representert av de bergenske folkrockerne Real Ones. De er i gang med plateinnspilling, har nylig turnért USA og Europa, og står på scenen med pop-groovy trestemt vokal.

Poor Rich Ones\' vokalisten William Hut kommer også. Melankoli-rockeren stiller på scenen med et lite band. Siste nordmann ut er Johnny Palmar Hide, frontfiguren i bandet Number Seven Deli.

Av utenlandske navn kommer funk-jazz-bandet Jagúar fra Reykjaviks klubbscene. Bandet har fått islandsk «grammy», og spiller for første gang utenfor hjemlandets grenser.

Fra Canada kommer trekkspill-punkeren Geoff Berner med vittige og vakre sanger. Noen så ham kanskje på Side Sounds for to år siden.

Fra Canada kommer også strupesangeren Tagaq. Hun sang på Bjørks siste album «Vespertine» og kommer rett fra en halvårsturné med den islandske pop-divaen. På festivalen skal hun både synge solo og med de andre bandene.

Festivalen finner sted på Mono og Paragrafen i Oslo onsdag 13. mars, på Kvarteret i Bergen torsdag 14. mars og på Blæst i Trondheim søndag 17. mars.

Les mer om festivalen på hjemmesidene til Side Sounds II.

FOLKPOPBAND:</B> Den norske gruppa Real Ones blander stiller med fele, mandolin, flerstemt sang og popmelodier på Side Sounds.
SEXY MUSIKK:</B> Islandske Jagúar har snudd Reykjaviks klubbscene på hodet med funk fra 60- og 70-tallet.