Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Festival reddet

Det blir Festival på Hankø i sommer - og Harald Zwart lover å betale alle regninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor gikk Føling i fjæra-festivalen av stabelen for første gang. Det var Ari Behn og Harald Zwart som tok initiativ til musikkfestivalen, som omfattet artister som Morten Abel, Sondre Lerche og Sigvart Dagsland.

Prinsesse Märtha Louise leste eventyr, Kai Remlov og Bjørn Skagestad framførte et skuespill og Jo Strømgren & co. framførte en danseforestilling.

Det ble en publikums- og værmessig suksess, men etter en stund meldte problemene seg. Enkelte artister fikk ikke honorar, Tono-kontingenten ble ikke betalt og leverandører måtte sende regning til inkasso.

-  Dette var verken Ari (Behn, jour.anm) eller jeg klar over. Økonomistyringen var det andre som tok seg av. Vi hadde det kunstneriske ansvaret, forteller Zwart.

Så dukket det opp ytterligere skjær i sjøen.

Samarbeidspartner og festivalens økonomiansvarlig Henning Forsberg, som eier Hankø Hotell og som disponerer festivalarealene, ble uenig med resten av festivalledelsen, og satte foten ned for ny festival.

-  Nå er også dette ryddet av veien. Vi er kommet til en enighet med Forsberg. Det blir Føling i fjæra-festival på Hankø 20.- 24. juni, og nå er det vi som har økonomistyringen. Og jeg kan love at alle som skal ha betalt av oss i år, skal få sine penger, lover Zwart.

FESTIVALSJEFER:Ari Behn og Harald Zwart inviterte til Føling i fjæra. Zwart lover å rydde opp i økonomirotet. Foto: John Terje Pedersen
FESTIVALSJEFER:Ari Behn og Harald Zwart inviterte til Føling i fjæra. Zwart lover å rydde opp i økonomirotet. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!