Festival starter nettbokhandel

Når bergensfestivalen Audiatur starter opp for tredje gang i kveld, er det også med bokhandel i portfolioen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Gjennom fire dager skal bergenspublikummet få møte festivalpoeter bosatt i over ti ulike land. Det eneste de helt sikkert har felles er at samtlige har publisert tekster i Norge.

Audiatur 2007

Audiatur avholdes 27.-30. september 2007 for tredje gang i Bergen.

Audiatur finner sted på flere arenaer, men hovedsetet vil være BIT Teatergarasjen.

Her er årets deltakere:

Caroline Bergvall (UK/F/N)

Ingvild Burkey (N)

Christian Bök (CDN)

Pedro Carmona-Alvarez (N)

Ellen Grimsmo Foros (N)

Simen Hagerup (N)

Linn Krage Hansen (S)

Martin Larsen (DK)

Karl Larsson (S)

Leevi Letho (FIN)

Cecilie Løveid (N)

Mette Moestrup (DK)

Fredrik Nyberg (S)

Cia Rinne (FIN)

Jacques Roubaud (F)

Øyvind Rimbereid (N)

Sharks (S)

Aleksandr Skidan (RUS)

Kajsa Sundin (S)

Tomomi Adachi (JPN)

Gunnar Wærness (N)

Festivalen har i år et budsjett på kroner 500 000, etter å ha fått støtte fra en rekke litterære aktører. Men fett er det ikke:

- Vi har kommet langt på frivillig arbeid og idealisme. Så langt har komiteen bare honorert seg selv med kroner 3000 per hode, forteller driftsansvarlig Martin M. Sørhaug til Dagbladet.no.

Motarbeide marginalisering

Siden i fjor har Audiatur løsrevet seg fra sin tidligere hovedsponsor Norli og startet egen nettbokhandel.

- Vi mener det er rom for en satsning av denne typen i Norge og Norden i dag. I en tid da den eksperimentelle litteraturen og faglitteraturen er i ferd med å forsvinne helt fra landets bokhandlere, mener vi at dette kan motarbeide denne tendensen, skriver de ferske bokhandlerne videre i en pressemelding.

Audiatur nettbokhandel har distribusjonsavtaler med en rekke mindre utenlandske forlag. Slik fortsetter handelen festivalens arbeid med å fomidle litteratur på tvers av landegrensene. 

Også poesien har bestselgere

RIMBEREID KOMMER: Øyvind Rimbereid var i sommer den yngste i litteraturkanonen som ble presentert under Litteraturfestivalen i Lillehammer. Foto: ODDMUND LUNDE
RIMBEREID KOMMER: Øyvind Rimbereid var i sommer den yngste i litteraturkanonen som ble presentert under Litteraturfestivalen i Lillehammer. Foto: ODDMUND LUNDE Vis mer

Som bokhandler flest, har også Audiatur egen bestselgerliste. Akkurat nå toppes den av «Poetry, etcetera: Cleaning House» av Jacques Roubaud.

- Hva er poesi i dag, og hvordan passer den inn i våre liv, spør franskmannen, som også vil gjeste Audiatur og Bergen.

Andreplass på lista har festivalkatalogen «Audiatur - Katalog for ny poesi 2007» på hele 832 sider. Katalogen er redigert av Paal Bjelke Andersen og Audun Lindholm, og gis ut i samarbeid med Gasspedal og nypoesi.net.

Psst! I dag ble det også kjent at neste års tema for Norges største litteraturfestival - nemlig den i Lillehammer - blir «Fremtiden».

«Hvilke forestillinger om fremtiden finner vi i samtidslitteraturen?», spør festivalarrangørene på sine nettsider.

PEDRO KOMMER: Han er plateaktuell med Sister Sonny, men i dagene framover finner du poeten Pedro Carmona-Alvarez i Bergen. Foto: MARTE GARMANN JOHNSEN
PEDRO KOMMER: Han er plateaktuell med Sister Sonny, men i dagene framover finner du poeten Pedro Carmona-Alvarez i Bergen. Foto: MARTE GARMANN JOHNSEN Vis mer
NY BOKHANDEL: Audiatur er nå nåde butikk og festival.<br /> SE OGSÅ:<br /><li><a href="http://www.dagbladet.no/litteratur">Dagbladet.no/litteratur</a></li><li><a href="http://www.dagbladet.no/diktbasen">5000 norske dikt i Diktbasen</a></li><li><a href="http://www.dagbladet.no/kammeret">Send inn ditt dikt til vårt forum Diktkammeret</a> </li>
ANERKJENT POET: Cecilie Løveid kommer til Bergen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer