«Fyre Festival»

Festivalarrangør dømt til seks års fengsel for gigantisk millionsvindel

Fikk folk til å betale billetter i millionklassen.

KAOTISK: Luksusfestivalen «Fyre Festival» skulle være et paradis på Bahamas. Rike mennesker brukte opp mot en million kroner på billetter. Her trygler de om å få dra hjem. Se hvordan festivalen endte og hva festivalgjengerne sier i videoen. Video: Scanpix/Twitter Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Fyre Festival» ble arrangert på en øy ved Bahamas over to helger for halvannet år siden. Den ble sammenliknet med «The Hunger Games».

Arrangøren lokket med stjerneartister, turkist vann, luksuriøse boforhold og supermodeller - og billettene kostet opp mot en million kroner, og mer for enkelte festivalpakker.

Seks års fengsel

Men det hele ble betegnet som et festivalhelvete, der det meste gikk galt. «Fyre Festival» fikk stemplet «skandalefestivalen». Et par måender senere ble mannen bak festivalen, Billy McFarland (26) arrestert.

Han ble siktet for bedrageri og først torsdag falt dommen: seks års fengsel.

- Jeg løy til investorer om forskjellige sider ved Fyre Media og min personlige økonomi, sa festivalarrangøren i retten, ifølge New York Times.

«Festivalgjørmebading»

Det som skulle bli en glamorøs opplevelse, en festival helt utom det vanlige med billettpriser fra et par hundre tusen kroner opp mot en million kroner, endte i katastrofe.

«Bading i champagne» ble til mer «tradisjonell festivalgjørmebading».

Festivalen endte i endte i katastrofe, og deltakerne tryglet om å få dra hjem. For det var lite som fungerte. Voldsomme forsinkelser, våte telt og vasne ostesandwicher var blant det som møtte festivalfolket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer