Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Roskildefestivalen 2018

Festivaldeltakere gjør fra seg i naboenes hager: - Moralsk forkastelig

Naboer raser over en ubehagelig start på årets Roskildefestival.

ROSKILDE 2018: Naboer er misfornøyde etter at festivaldeltakere har brukt hager og nærområder som toalett under årets festival. Personene på bildet har ingenting med hendelsen å gjøre. Foto: NTB Scanpix
ROSKILDE 2018: Naboer er misfornøyde etter at festivaldeltakere har brukt hager og nærområder som toalett under årets festival. Personene på bildet har ingenting med hendelsen å gjøre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere titusener av mennesker stormet inn på årets Roskilde Festival etter at startskuddet ble avfyrt søndag ettermiddag. Etter å ha ventet i kø i flere dager var det mange utålmodige festivaldeltakere som gledet seg til å ta fatt på en uke med konserter, alkohol og strålende sol.

Den utsolgte festivalen, som varer fra lørdag 30. juni til lørdag 7. juli, kan blant annet smykke seg med store navn som Bruno Mars, Eminem, Gorillaz og vår egen Sigrid.

Roskildefestivalens naboer var derimot ikke så fornøyde med oppstarten av årets festival, ifølge danske Ekstra Bladet.

- Må tas på fersk gjerning
På grunn av manglende toalettmuligheter i det midlertidige venteområdet har flere festivaldeltakere sett seg nødt til å gå på do i naturen. Dette har skapt mindre behagelige boforhold, og nå har naboene klaget til Midt- og Vestsjællands Politi.

Dette har ført til et møte mellom politiet og beboerne, men vaktsjef, Martin Bjerregaard, mener det er vanskelig å gjøre noe med situasjonen med mindre man tar noen på fersk gjerning.

- Vi må ta noen med buksene nede, og det er ikke annet å gjøre utover å si at det er moralskt forkastelig å gjøre fra seg i andre hager.

Vaktsjefen mener at festivalen må involveres i å finne løsningen på problemet.

- Vi må stille noen ansvarlige for dette.

UTEN EN TRÅD: Her står deltakerne klare i forkant av Roskildefestivalens berømte nakenløp. Dagbladets reporter kledde også av seg i solidaritet med deltakerne. Video: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

Roskilde beklager

Festivalens sikkerhetssjef, Morten Therkildsen, beklager det som naboene har vært utsatt for.

Han mener at fra Roskilde Festival sin side har man vært tydelig på at de frammøtte ikke har vært velkomne før fredag ettermiddag.

- Det er noen som synes det er praktisk å lage kø til køen før lørdagens fest, sier Therkildsen til Ekstra Bladet.

Da festivalen oppdaget at det var svært mange med denne ideen, ba de festivaldeltakerne om å dra hjem. Størstedelen endte opp med å dra hjem, mens resten fant andre steder å overnatte.

Sikkerhetssjefen mener at klar og tydelig kommunikasjon er løsningen på liknende problemer i framtida.

- Vi anerkjenner at dette er våres gjester, selv om de befinner seg utenfor vårt område.