<strong>DO WITH A VIEW:</strong> Glastonbury-festivalen har en ny type do under årets festival. Foto: WaterAid/Ben Roberts
DO WITH A VIEW: Glastonbury-festivalen har en ny type do under årets festival. Foto: WaterAid/Ben Roberts Vis mer

Festivaldo på Glastonbury: Se konsertene fra dosetet

Full utsikt fra toalettet på den store britiske musikkfestivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hvert år invaderer tusenvis av festivalglade briter den lille Somerset-byen Glastonbury for ei solid dose musikk, øl, gjørme og teltliv. 

Den tradisjonsrike festivalen, med Kanye West, The Who, Alt-J og Patti Smith blant årets største trekkplastre, vekker ekstra oppsikt i år av en litt uvanlig grunn: Festivaldoer med full utsikt. 

På do med 175 000 andre Å gå på do under Glastonbury er nemlig ikke for dem med scenescrekk - i alle fall ikke om du benytter doene veldedighetsorganisasjonen WaterAid har plassert på campen under kampanjenavnet «Loo With A View» - do med utsikt. 

Ved å bytte ut inngangspartiet til toalettet med glassdører skal festivalungdommen få oppleve hvordan det er å gå på do uten noe form for privatliv.

2,5 milliarder mennesker i verden har ikke adgang til et trygt og privat toalett, noe WaterAid vil rette oppmerksomhet mot. 

Toalettbrukerne på Glastonbury skånes likevel for deler av det som er livets harde realiteter for mange.

- Kvinner spesielt utsatt For den gjennomsiktige glassdøra på doen er egentlig et to-veis speil, slik at de 174 999 andre festivaldeltakerne ikke kan se inn, selv om du fint kan se dem. En slipper altså å få privatlivet sitt altfor grundig innvadert. 

- Dette vil gi et lite innblikk i livene til dem som ikke har noe trygt sted å gå på toalettet og ofte må finne seg i å bli stirret på, plaget og til og med angrepet. Spesielt er kvinner og jenter offere her, de må ofte vente til mørket kommer for å gå på do i det åpne, noe som gjør dem med sårbare for overgrep, sier Chris Wainwright i WaterAid til avisa The Independent.

Målet for WaterAid er å samle inn 40 000 underskrifter til inntekt for bedre sanitærforhold verden over.

<strong>SPEIL:</strong>  Man ser ut, men ikke inn. Foto: WaterAid/Ben Roberts
SPEIL: Man ser ut, men ikke inn. Foto: WaterAid/Ben Roberts Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer