Festivalsommeren:

Festivaldommen må vente

Kulturminister Abid Raja er storfornøyd med regjeringens gjenåpningsplan. Festivalene må derimot vente til mai for å få sin dom.

FIRE PUNKTER: Statsminister Erna Solberg (H) legger fram regjeringens gjenåpningsplan. Video: Regjeringen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Erna Solberg (H) la på vegne av regjeringen i dag fram planen for hvordan Norge skal gjenåpnes. Det skjer gjennom fire trinn.

Det er fortsatt knyttet stor spenning til hva slags retningslinjer som vil gjelde for store utendørsarrangementer, som musikkfestivaler og konserter, gjennom vår- og sommerhalvåret.

Nå forklarer kulturminister Abid Raja (V) hvordan de ulike trinnene vil påvirke kultursektoren.

- Gjennom hele regjeringens plan er kultur prioritert og nevnt allerede fra og med trinn én. Jeg er veldig misfornøyd med corona, men veldig fornøyd med å være kulturminister i en regjering som prioriterer kultur, sier Raja til Dagbladet.

Må vente til mai

I løpet av neste uke håper regjeringen å iverksette trinn 1. Da kan kulturarrangementer igjen få ha 100 stykker innendørs og 200 utendørs.

En avklaring om store sommerarrangementer som festivaler må likevel vente på seg til midten av mai.

- Det er vi nødt til å ta stilling til i mai. Det er også dette sommergruppa har blitt forespeilet. Hadde vi kommet med et svar nå, ville det blitt et stramt svar som de neppe hadde satt pris på, sier Raja.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer