CAVE I BODØ: Slik så det ut da Nick Cave spilte på Parkenfestivalen i år. Foto: Parkenfestivalen
CAVE I BODØ: Slik så det ut da Nick Cave spilte på Parkenfestivalen i år. Foto: ParkenfestivalenVis mer

Festivalen utsolgt - ti måneder før portene åpner

Fortsatt aner ingen av de 8000 billettkjøperne hvilke artister som kommer.

(Dagbladet): Mange norske festivaler sliter med publikumsoppslutninga. Parkenfestivalen i Bodø er ikke en av dem.

I dag ble billettene til neste års festival, som går av stabelen 22. og 23. august, lagt ut. De over 8000 billettene ble solgt ut på fire timer.

- Vi synes det gikk dritfort i fjor, da vi solgte alle billettene på et par måneder. I festivaladministrasjonen interne tippekonkurranse var det mest optimistiske anslaget derfor at vi ville selge 2400 billetter i løpet av dagen. Selv tippa jeg 400, men det nådde vi på bare seks minutter, sier festivalsjef Gøran Aamodt.

Han tror folks entusiastiske deling av sine billettkjøp i sosiale medier startet en snøballeffekt i dag tidlig. Mange vil for all del unngå å bli stående på utsiden av portene når nordlandsbyens store fest går av stabelen, selv om det er ti måneder til.

For det er fortsatt ikke annonsert noen artister til festivalen, som tidligere har skiltet med navn som Nick Cave, 50 Cent og Iggy Pop.

- Folk stoler på at det blir bra, og at Parkenfestivalen er noe man bare må få med seg. Noe av suksessen vår handler om at vi anerkjenner at festivalen ikke bare handler om musikk, folk skal feste og ha det bra også når de ikke står foran en av scenene, sier festivalsjefen.

Ifølge Parkenfestivalen har den vært utsolgt åtte av de ni gangene den er arrangert.