Festivalklare jazzstjerner

Norah Jones til Molde, Atomic til Kongsberg og Marcus Miller til Stavanger — nye brikker faller på plass i jazzfestivalpuslespillet.

bGITAR! Norah Jones er best kjent som sanger og pianist, men går ikke av veien for å gripe til gitaren, som her under Webby Awards i New York i fjor. 20.juli spiller hun på Moldejazz. FOTO: SCANPIX
bGITAR! Norah Jones er best kjent som sanger og pianist, men går ikke av veien for å gripe til gitaren, som her under Webby Awards i New York i fjor. 20.juli spiller hun på Moldejazz. FOTO: SCANPIXVis mer

Kongsberg Jazzfestival (4.-7. juli) føyde i dag norsk/svenske Atomic og duoen Solveig Slettahjell/Morten Qvenild til programmet, og kunngjorde også duokonsert med frijazzguruene Evan Parker/Joe McPhee samt solokonserter med Peter Evans og Fredrik Ljungkvist.

Festivalen lokker også med utendørs dobbeltkonsert der Datarock og Timbuktu inntar Tubaloon-scenen.  

Moldejazz (16.-21. juli) henter Norah Jones til stor utendørskonsert på Romsdalsmuseet.

Det blir  Grammy-grossisten og multi-millionselgerens første opptreden i Norge siden 2004.

STAVANGER:  Marcus Miller kommer til Maijazz.
STAVANGER: Marcus Miller kommer til Maijazz. Vis mer

Repertoaret vil ventelig blant annet inneholde nye sanger fra hennes kommende (mai) album, «Litte Broken Hearts», produsert av og med låtbidrag av Danger Mouse.

Moldejazz føyer i dag også en utendørs soul/r&b/blues-konsert til programmet med Janelle Monáe,
Gary Clark Jr. og Maverick Sabre som attraksjoner.

I Stavanger ruster Maijazz (8.-13. mai) til festival for 24. gang med bassfenomenet Marcus Miller, den sagnomsuste gitaristen Allan Holdsworth, sangeren Stacey Kent og Kyle Eastwood Band blant attraksjonene.

Gitarist-originalen Fred Frith og hans Cosa Brava, den stigende trompetstjernen Ibrahim Maalouf, Mads Vinding Trio (med Billy Hart og Jean-Michel Pilc) og Knut Reiersrud/Mighty Sam McClain er også med i første programpulje fra Stavanger.

KONGSBERG: Solveig Slettahjell og Morten Qvenild.
KONGSBERG: Solveig Slettahjell og Morten Qvenild. Vis mer