FESTIVALSUKSESS: Etter tre store festivaler kan søskenbarna Ante Giskeødegård (t.v) og Lars Berg Giskeødegård sove ut i trygg forvisning om at de tre festivalene har gått bra. I kveld er siste dag i sommerens store festivalmaraton. Og alle billettene er solgt når svenske Robyn går på scenen. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Dagbladet.
FESTIVALSUKSESS: Etter tre store festivaler kan søskenbarna Ante Giskeødegård (t.v) og Lars Berg Giskeødegård sove ut i trygg forvisning om at de tre festivalene har gått bra. I kveld er siste dag i sommerens store festivalmaraton. Og alle billettene er solgt når svenske Robyn går på scenen. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Dagbladet.Vis mer

Festivalmaraton ble suksess for søskenbarna

Søskenbarna Ante og Lars kan sove godt i morgen.

ÅLESUND (Dagbladet): - Det har balla på seg ja, sa Ante Giskeødegård til Dagbladet 17.juni i år.

Da gikk startskuddet for søskenbarnas store festivalmaraton med «Midtsommerjazz» i Ålesund sentrum.

Minnestund At det har «balla på seg»  for de to søskenbarna kan en trygt si.
For når jazzfestivalen var avsluttet fortsatte de to jobben med «Sommerfesten på Giske», festivalen søskenbarna startet med, men som begynte smått som en hyggelig sammenkomst i ved sjøkanten på øya Giske utenfor Ålesund, for så å bli til en gratisfestival for flere tusen. I år også med en stor markering etter terroren på Utøya og i Oslo.

Kjente navn Denne helga er det «Jugendfest» som er på plakaten. Og den plakaten er stappet med kjente navn som Bryan Ferry, Lissie, Bo Kaspers, Robyn og Carpe Diem, for å nevne noen i haugen av artister som skal opptre på festivalens to scener midt i jugendbyen Ålesund.

Lars og Ante har på få år meldt seg på i kampen om de store navna på festivalhimmelen her i landet. Og Ålesund er blitt en populær plass å opptre.

- Tilbakemeldingene er svært gode. Du kan jo tenke deg å stå på en scene mellom vakre opplyste jugendhus, ha utsikt ut mot havet og innseilingen til byen, og samtidig ha et herlig publikum framfor deg, jo det er populært, sier Ante som er svært fornøyd etter sommerens store festivalmaraton.

Ny rekord - Det har rett og slett gått kjempebra. Nå har vi arrangert tre festivaler i en by som ikke har vært så bortskjemt med musikkfestivaler.

Dette er tredje året og vi har slått rekorden fra i fjor med 10.000 mennesker og landet på 45.000. Det er vi kjempefornøyd med, sier Ante Giskeødegård.

Utsolgt - Og i kveld er dere utsolgt?

- Ja. Dette er liksom «Grand finale» med Bo Kaspers Orkester og Robyn. Vi var klar over at St.Olavsplass i Ålesund ville fylles opp, og at vi er utsolgt er svært gledelig.

Skal sove ut - Og hvor lenge skal dere sove i morgen?

- Det skal i alle fall bli godt å sove ut og hvile oss. Men la meg legge til at det er mange flere enn Lars og meg som har gjort en kjempejobb for å få til dette.

LISSIE ÅPNET: Den amerikanske stjernen Lissie var trekkplasteret den første dagen av festivalen. Hun var også årsaken til at søskenbarna Lars og Ante utvidet Jugendfest med en dag. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG /Dagbladet
LISSIE ÅPNET: Den amerikanske stjernen Lissie var trekkplasteret den første dagen av festivalen. Hun var også årsaken til at søskenbarna Lars og Ante utvidet Jugendfest med en dag. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG /Dagbladet Vis mer

Selv ser vi fram til ferie, noe vi tar i september en gang. Så er det å begynne på neste års maraton, sier Ante Giskeødegård til Dagbladet.

MINNEMARKERING: Sommerfest på Giske er en gratisfestival for flere tusen. Og i år ble de omkomne ved Utøya og i Oslo minnet med en hjerteaksjon. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG /Dagbladet
MINNEMARKERING: Sommerfest på Giske er en gratisfestival for flere tusen. Og i år ble de omkomne ved Utøya og i Oslo minnet med en hjerteaksjon. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG /Dagbladet Vis mer