Festlig tristesse

Den fingernemme fikseren som egler seg inn på mamma er en sann prøvelse for de to sønnene i tidlige tenår, tegneren Fredrik og fortelleren Arve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Og sannelig klarer handy-mannen Kåre Helge, som må være en slektning av Sunnmørs-Hildegunns Leif-Per (eller var det Per-Leif?), å få med seg alle tre pluss mammas søster til time-share-leilighet på Costa del Sol. Uff, så galt det ser ut - og bedre går det heller ikke.

Guttenes sympati ligger hos fraflytta pappa, som bor på hybel og bedriver kampsportsaker i treningsklær som er lite kledelige på den ubehjelpelige skikkelsen.

Det meste sagt

I boka «Den solbrente mammaen som kledde seg naken for å bli kunst» demonstrerer Bjørn Sortland kunsten å skrive akkurat så mye at det meste er sagt: «Nesten ingenting av det vi gjer i vår familie, stemmer heilt, seier Fredrik ofte. Eg veit ikkje heilt kva han meiner, men det er noko i det. Vi er for eksempel ikkje så flinke til å reisa. Vi kan det ikkje heilt.» Jo takk, slike familier finnes!

Treffsikker

Dette er Sortlands andre bok om den solbrente mammaen. Også årets bok er full av treffsikkerheter. Det er likevel Arves fortelling om den litt eldre broren Fredriks bestrebelser på å utvikle tegnetalentet som er godbiten. For hvordan skal en ungdomsskoleelev klare å skaffe seg modell til kapittel tre om kroki i kurset «Lära att teckna snabbt»?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer