Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Festspillene er i gang

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men skandalefarer lurer alltid mellom de sju fjell. Blir det for eksempel allment kjent at festspilldirektør Bergljst Jsnsdsttir ennå ikke har sett «Jan Herwitz», er det neppe lenge før bergenspressen på ny trykker avgangstidene for båttransport til Island på førstesiden.

  • Noen er tidligere på'n enn andre. I går, før Jan Eggum hadde rukket å vise seg i den hvite cabrioleten, innkalte pianist og førsteamanuensis Audun Kayser til pressefrokost. Foranledningen var en ny CD, der den tidligere Troldhaugen-intendanten spiller Bachs «Goldberg-variasjoner». Nå finnes dette nøkkelverket i atskillige versjoner allerede, ikke minst Glenn Goulds, men som Kayser sa: «Bach har alltid vært min litt hemmelige lidenskap, og få komponister gir så rik anledning til personlig tolkning som Bach.» Vel talt- og sikkert vel spilt- av mannen som har solgt mer enn 100000 plater av Griegs a-mollkonsert.
  • «Bergenserne forstår ikke å applaudere skikkelig for stor utenlandsk teaterkunst,» hevdet en lokal bergensk teateranmelder irritert på Den Nationale Scene onsdag kveld.

Vedkommende var på vei ut for å rekke deadline, og ble gjort oppmerksom på at den manglende applausen kunne skyldes at det bare var pause. Anmelderens reaksjon: «Å faen, er det en akt til???»

  • Onsdag klokka 12.30 avduket kong Harald et gateskilt som ifølge Bergens ordfører «til evig tid» skulle vise at plassen der Torgallmenningen møter Ole Bulls plass fra nå av heter Kong Olav Vs plass. Kort tid etter var skiltet borte, og er ikke observert i nabolaget siden.

Selv evigheten er annerledes i Bergen.