FÅR KRITIKK: Anders Beyer, festspilldirektør i Bergen, kritiseres for å prioritere populærsjangre. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
FÅR KRITIKK: Anders Beyer, festspilldirektør i Bergen, kritiseres for å prioritere populærsjangre. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

- Festspillene i Bergen er på avveie

Ti tungvektere i Bergens kultur- og næringsliv kritiserer festspilldirektør Anders Beyer. 

I et leserinnlegg i Bergens Tidende onsdag hamrer de løs mot festspilldirektøren og hans debattinnlegg «Kunsten alltid å være på vei et annet sted».

Onsdagens innlegg er signert av tre tidligere festspilldirektører, en tidligere styreleder, en hovedsponsor og to av de nærmeste samarbeidspartnerne til festivalen.

Festspillsjefen kritiseres for dårlig program, for å prioritere populærsjangre og for lite oppmerksomhet rundt klassisk- og kunstmusikkfeltet.

De ti skriver i brevet at Festspillene «undergraver sin posisjon som landets viktigste festspill og felles fyrtårn for norsk musikkliv».

Beyer er uenig i kritikken, og sier han står inne for utviklingen.

- Jeg tror det er aktørene som skaper nye muligheter og utvikling, og ikke de som verner om sine territorier, som vil stå stødigst. Festspillene tilstreber fremragende kvalitet, men med kunstnerisk nyskaping kommer selvsagt også en viss risiko, sier han.

(NTB)