Festspillene i Bergen setter opp «Ways of seeing»

Teaterforestillingen «Ways of seeing» skal settes opp under årets utgave av Festspillene i Bergen.

WAYS OF SEEING: Nå vil Festspillene i Bergen sette opp den omstridte og kontroversielle forestillingen «Ways of seeing». Foto: Leif Gabrielsen, Black Box Teater
WAYS OF SEEING: Nå vil Festspillene i Bergen sette opp den omstridte og kontroversielle forestillingen «Ways of seeing». Foto: Leif Gabrielsen, Black Box Teater Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Teaterforestillingen «Ways of seeing» – som skapte mye styr på grunn av Wara-saken – skal settes opp under årets utgave av Festspillene i Bergen.

Festspilldirektør Anders Beyer sier til NRK at den omstridte forestillingen er «en uhyre viktig forestilling».

- Jeg kan ikke huske å ha sett en sak i vår del av verden med utgangspunkt i en teaterforestilling som i like stor grad har satt tilliten til politikerne og samfunnet på prøve, sier Beyer.

Teaterstykket er blitt mye omtalt de siste månedene ettersom det under forestillingene ble vist videoopptak av privatboligene til flere personer med tilknytning til både Høyre, Fremskrittspartiet, NATO og Resett.

Ikke minst gjelder det den tidligere justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og hans samboer Laila Anita Bertheussen. Berteheussen anmeldte teateret for krenking av privatlivets fred. I etterkant oppsto det en rekke hendelser rundt parets bolig.

Oslo-politiet endte med å sikte teaterdirektøren og tre kunstnere, men frafalt siktelsen 18. mars. Waras samboer ble 14. mars pågrepet og siktet for en av hendelsene ved parets hus, og 28. mars endret PST Bertheussens status som mistenkt for de øvrige hendelsene ved boligen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer