Festspillene i Bergen tar eldrebølgen

BIT Teatergarasjen går nye veier under Festspillene i Bergen neste vår. De håper 97-åringer som synger låter fra Led Zeppelin og The Clash skal trekke publikum.

Pensjonist-artistene er medlemmer av gruppa «Young at Heart» fra Northampton i den amerikanske delstaten Massachusetts. Det er ikke ofte de turnerer i Europa, og Bergen er den eneste europeiske byen de besøker i 2001, skriver Bergensavisen.

- De er avhengige av enkle reiseruter og gode hoteller. Det kan jo være siste reisen, sier markedsansvarlig Erik Vibe Simonsen i BIT.

- Det er naturlig nok noe utskiftning blant dem. De er jo gamle, legger han til.

Vibe Simonsen lover publikum som tar seg en tur til Bergen en unik opplevelse. Det svinger visstnok voldsomt over pensjonistene.

- Det er sjelden de skader seg på scenen. Men én knakk lårhalsen en gang. Det var da han gjorde James Browns «I feel good», forteller Vibe Simonsen BA og ler.

«Young at heart» liker å gjøre noen låter fra byen de opptrer i som et tillegg til det vanlige repetoaret. BIT-ledelsen har sendt dem to forslag: Bergens nasjonalsang «Nystemten» og a-has «Take on me».

Men rockerne av fin, gammel årgang er ikke det eneste alternative showet BIT Teatergarasjen setter opp under festspillene. De har også hentet inn den canadiske koreografen Benoit Lachambre med dansere kledd i pels - og ingenting annet. Forestillingen hans er ment å skulle provosere.

- Han er feinschmeckernes koreograf. Og denne gangen overlater han ingenting til fantasien, sier Vibe Simonsen til BA.