Fet underholdning

P3 HAR DEN SISTE uka fått kritikk fra en tidligere medarbeider, fra plateselskapsfolk som ikke synes vi spiller artistene deres nok og av en musikkjournalist som foretrekker nisjekanaler på nettet. Sistnevnte er Dagbladets Sigrid Hvidsten, som i en kommentar 6. september setter likhetstegn mellom P3 og de kommersielle radiokanalene. Det kan virke som Hvidsten og andre har behov for en liten oppfriskning av hva vi driver med: Denne uka er sju av de 13 låtene vi spiller på a-lista norske, blant disse Surferosa, Johndoe og Kaizers Orchestra. Ingen andre store radiokanaler spiller disse artistene på a-lista. Også b- og c-lista til P3 er preget av mange norske artister, som Animal Alpha, Superfamily, Dream Pilots, Anja Garbarek og Gluecifer.

Faktisk går det ikke en uke, ikke en dag, uten at vi spiller minst en tredjedel norsk musikk. Men det er mer. Onsdag denne uka overførte vi en helaftens P3sessions-konsert med Kaizers Orchestra. Seinere samme kveld var det premiere på Tinitus, P3s nye ukentlige show for ekstrem-metal. Den fire timer lang hyllestkonsert til Jokke kunne man oppleve på P3 i går kveld. Ved siden av den ordinære programsettingen, som inkluderer sju timer «Urørt» norsk musikk og et kveldstilbud som utgjør et helt døgn med musikkjournalistiske flater.

Vi pleaser ikke alle og vi er ikke ufeilbarlige, men Hvidsten, ikke kom og fortell meg at du får dette tilbudet på noen andre riksdekkende kanaler. Du finner heller ingen kommersielle kanaler som overfører konserter fra et halvt dusin norske festivaler, og som bruker masse penger på etableringen av en egen turné - P3Sessions - som bringer norsk kvalitetsrock halve Norge rundt. For P3s del er det et mål å nå ut til mange unge mennesker. Det er det som er P3s rolle i NRK-universet.

Derfor spiller vi den musikken som er sentral for folk mellom 15 og 30 år, blanda med musikk du ikke får noen andre steder. Vi mener vi har en musikkmix som slår alle andre musikkanaler ned i støvlene. Vi skal spre fet underholdning og kvalitetsmusikk til mange, ikke til få. P3 har kommet for å bli.