Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fett for forfattere

Minst 13 forfattere hadde millioninntekter i fjor. Særlig Åsne drar snittet opp.

(Dagbladet.no): Det er ikke lett å tjene til livets opphold som forfatter i Norge. Men et lite knippe profilerte norske forfattere har inntekter som kan måle seg med toppsjefer i næringslivet. Mye skyldes salg i utlandet, men noen drar også inn millioninntekter bare på salget i Norden.

Øverst på forfatterinntektstoppen troner Åsne Seierstad, noe hun også gjorde i fjor. Blant annet den gode mottakelsen «Bokhandleren i Kabul» har fått internasjonalt, har bidratt sterkt til at hun i 2003 kunne bokføre en nettoinntekt på hele 5 589 400 kroner.

Legger du til inntekten fra 2002, som var på 5 243 400 kroner, har Åsne til smør på brødet i ganske mange år framover.

Det er neppe pengemangel som er motivet for Anne Holts medvirkning i den nystartede norske avdelingen av Piratforlaget. Krimdronningen havnet like bak Åsne inntektsmessig, med 4,9 millioner kroner i nettoinntekt i fjor.

Unni Lindell tjener også godt på hardkokt krim, med en nettoinntekt på 3,7 millioner kroner i fjor.

Men også drama selger godt. Anne Karin Elstad ender omtrent millionen bak Åsne, med en nettoinntekt på 4,5 millioner kroner, mens Lars Saabye Christensen tjente 3,6 millioner, blant annet på grunn av et eventyrlig salg av bøkene Halvbroren og Maskeblomstfamilien.

Minst åtte norske forfattere tjente over 2 millioner kroner i fjor, deriblant tegneserieskaper Frode Øverli som dro inn 2,87 millioner kroner på den populære Pondus-serien. Ari Behn hadde også et godt år, og endte like under millionen i inntekt.

Her er lista med de 10 norske forfatterne som trolig hadde de største inntektene i fjor:

getenv (DOCUMENT_ROOT).'/download/10forfattere.txt')); ?>

<B>PÅ LØNNSTOPPEN: </B>Åsne Seierstad har opplevd en eventyrlig økonomisk suksess med sitt forfatterskap de siste årene. I år troner hun på inntektstoppen for andre år på rad.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media