Fett nok med Club 9, esse

Livet ble litt kjipere for mange da Club 7 stengte dørene i 1985. Men i går kveld var skjebnen bare god, da ildsjelene igjen entret scenen. Midt i byen, men likevel bortgjemt, i Storgata 9.

Det var ikke lite høytid i den bulkete «brakka» (lokalet) i Storgata, og digre doser gjensynsglede, da de gamle Club 7-erne benket seg for å overvære gårsdagens historiske teaterbegivenhet. Med Ionescos «Den unge gifteferdige piken» er nå den dypt savnede Scene 7, som er blitt til Scene 9, atter en attraksjon i byen.

Jo da, de hadde lagt på seg en 20 år, ervervet en og annen rynke, noen spaserstokker og litt grått her og der, men stemningen var den samme som i Munkedamsveien. Det meste var ved det samme, og foran i lokalet satt fordundre meg mange av de gamle «kisene» (gutta) og «skreppene» (jentene). Med både barn og barnebarn lenger inne i det trange lokalet.

Blir med videre

- Å, gud! Jeg er så nervøs! sa en litt oppskjørtet og veldig stivpyntet Sossen Krohg til Dagbladet like før hun gikk på scenen. Til stor applaus, selvfølgelig. Hun ble fulgt av Oddmund Berg og Attila Horvath, mens Tor Arne Ramstad sørget for gitarakkompagnement.

- Vi har planer om å sette opp alle de klassiske stykkene fra Scene 7, og vi drømmer om barneteater her på lørdagene. Hver helg setter vi opp forestillinger, og Sossen har lovet å være med, sier Ramstad, som har vært hyperaktiv pådriver for å få åpnet lokalene i Storgata 9.

Nesten kongelig

På hverdager blir det kafédrift, med kaffe og småspise i lokalene. Men denne gangen er det ingen overhengende sannsynlighet for at en gammel kafégjest skal stikke innom. Daværende kronprinsesse Sonja kom nemlig til Café 7. Med en hoffdame. Det ble visst med ett besøk, men hun kom da i det minste.

Om det ikke blir kongelig besøk i den gamle «frikerklubben», så blir det noe som likner. Familien «Anker Hanssen» med venner og ansatte har nemlig lagt sitt julebord hit. Der i familien er det ofte «Astrid» som får viljen sin. Hun og Sossen Krohg snakker mye og ofte sammen. Derfor kommer 120 sjeler fra «Hotel Cæsar» akkurat hit.

Vi andre kan ramle innom kafeen eller teatret ettersom det passer.

GJENSYN: De gamle club 7-erne er blitt godt og vel voksne. Her er det Attila Horvath (sittende) som hilser på Adolf Bjerke - en bekjent fra gamle Club 7.
I HØYSPENN: - Å, gud! Jeg er så nervøs, sa Sossen Krogh før hun entret scenen sammen med Oddmund Berg og Attila Horvath i lonescos "Den unge gifteferdige piken".