Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

FHM lurte Dagbladet

Gjorde Aylar til feminist.

(Dagbladet.no): I dagens Dagbladet har Hannah Helseth, debattredaktør i feministmagasinet Fett, et innlegg om mannebladet FHM, som hun mener presenterer usunne maskulinitetsidealer.

Innlegget har skapt stort engasjement, med over 350 innlegg i nettversjonen.

Observante lesere vil imidlertid legge merke til at FHM-redaksjonen har spilt Dagbladet et puss.

FHM lagde nemlig en egen «feministutgave» av forsiden til sitt siste blad, som avisa i dag trykket som faksimile.

Fornøyd redaktør

«Bruk pengene riktig: Kjøp Ferrari til henne», «Akk og ve: Mannsrollen i krise», «FHMs likestillingsskole» og «Aylar - og vips, så var hun feminist!» er blant de nye forsidehenvisningene, som står ved siden av det sedvanlige bildet av en lettkledd Aylar.

Redaktør Stig Jacobsen er svært fornøyd med at Dagbladet bet på, og trykket den manipulerte forsiden.

- Vi skjønte jo at en slik debattartikkel sannsynligvis kom til å appellere til kvinner, og derfor endret vi forsiden vår for å gjøre den litt mer kvinnevennlig, sier han.

SVARER IKKE: FHMs redaktør Stig Jacobsen får kritikk i et debattinnlegg i dagens Dagbladet. Jacobsen svarte med å lure avisa. ARKIVFOTO: ANDRÉ MARTINSEN
SVARER IKKE: FHMs redaktør Stig Jacobsen får kritikk i et debattinnlegg i dagens Dagbladet. Jacobsen svarte med å lure avisa. ARKIVFOTO: ANDRÉ MARTINSEN Vis mer

Jacobsen forteller at telefonen hans har ringt ustanselig de siste timene.

- Det har vært travelt. Ellers har vi brent FHM-blader som bare rakker\'n, sier han, med tydelig ironisering over tittelen på Helseths debattinnlegg.

- Viktig debatt

Debattredaktør Simen Ekern karakteriserer stuntet som «morsomt», men mener det også sier noe om FHMs syn på eget blad.

- Temperaturen rundt debatten har vært høy på nettet, men det hadde vært mye bedre om FHM-redaksjonen hadde svart Helseth ordentlig, og kommet med et skikkelig bidrag for å legitimere prosjektet sitt, sier Ekern.

Han mener Dagbladet-spøken ikke er et godt nok svar på de problemstillingene Helseth reiser.

- Jeg har fått signaler på at de ikke vil svare henne med et debattinnlegg. Helseths utfordringer kunne fortjent det.

Jacobsen mener Helseth bommer fullstendig med sin kritikk av magasinet.

FHM lurte Dagbladet

- Den rammer ikke i det hele tatt. Eksemplet Helseth bruker, med vår journalist som kaster en jentes ransel på taket, er hentet fra en dypt ironisk artikkel, som hun åpenbart ikke har forstått noe av, sier han.

- Latterliggjøring

Hannah Helseth karakteriserer FHMs stunt som «typisk».

- Ja, det er en typisk måte å parere kritikk på, med en åpenbar latterliggjøring. Jeg syns også innleggene på Dagbladet.nos debattside er symptomatiske - her skrives det i mange av innleggene at alle feminister er for Ottar, og både mitt utseende og min seksuelle legning diskuteres. Det er et forsøk på å ta dama, og ikke debatten.

Helseth presiserer at hun først og fremst ønsker å diskutere mannsrollen, og ikke FHM.

- FHM skaper ikke på egen hånd gutter som driver med seksuell trakassering, men de bidrar heller ikke i positiv retning. Jeg mener dette er en viktig diskusjon, sier hun.

FEMINISTVERSJONEN: Her er FHMs siste nummer, med feministisk vri.
ORGINALEN: FHM i sedvanlig stil.
<B>BET PÅ: Dagbladet bet på FHMs feministspøk.
TYPISK: Hannah Helseth mener FHMs latterliggjøring er typisk for bladet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling