Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fiasko for pengespill

Interessen for det mye omtalte pengespillet Global Money Games er langt mindre enn antatt. Responsen den første måneden spillet har vært på markedet kan tyde på en ren fiasko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge TV2 har rundt 2000 spillere satset penger på Global Money Games siden Internett-spillet ble gjort tilgjengelig for publikum 24. november i år. Det er bare en brøkdel av hva eierne håpet på.

Den første måneden har i snitt cirka 100 mann i døgnet satset penger på Global Money Games. Eierne hadde forhåpninger om at opp imot 34000 skulle spille på Global Money Games hvert eneste døgn.

Bunnivå

Dermed kan det gå mot magre økonomiske utsikter for dem som kjøpte aksjer i selskapet. Ambisjonene gikk ut på et solid overskudd i selskapet allerede det første året.

Lille julaften sendte Global Money Games' styreformann Pål Atle Skjervengen ut et brev til selskapets aksjonærer der de ble fortalt om den noe nedslående situasjonen.

Samtidig har verdien av aksjer i Global Money Games sunket drastisk. Fra toppnivået på 60 kroner per aksje er verdien nå nede i ti kroner. Selskapets markedsverdi har dermed gått fra 600 millioner i midten av oktober til et foreløpig bunnivå på 100 millioner kroner.

Kjendiseiere

Global Money Games har fått mye oppmerksomhet på grunn av kjente investorer som Dan Børge Akerø, Pål Atle Skjervengen, Arne Næss jr. og Simon Yuen.

I spillet, som ligger på Internett, kan spillere tippe utviklingen i aksjeverdier på børser over hele verden. Selskapet drives fra Sveits, men har en overvekt av norske eiere.

Den første tida har selskapet hatt problemer med å betale ut premier til vinnerne. Styreformann Skjervengen har imidlertid beskrevet dette som et overgangsfenomen.

Pål Atle Skjervengen var i går kveld ikke tilgjengelig for å gi Dagbladet en kommentar til saken.

NEDSLÅENDE: Styreformann Pål Atle Skjervengen har sendt ut brev til aksjonærene om den nedslående situasjonen i Global Money Games
Simon Yuen og Dan Børge Akerø

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!