Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fielding vurderer en tredje bok om Bridget

«Bridget Jones: På randen» spilte inn over 120 millioner kroner under åpningshelga i Storbritannia. Nå vurderer Helen Fielding en tredje bok om Bridget.

LONDON (Dagbladet): Britiske Helen Fielding har hatt en suksess de fleste forfattere bare kan drømme om med de to bøkene og filmene om Bridget Jones. Nå vurderer hun ei tredje bok - hvis hun kommer opp med en god nok idé.

-  For meg er ikke Bridget død. Men jeg gjør det bare hvis jeg føler at jeg har noe viktig å si om henne, sier Fielding til BBC.

Mangemillionær

Pengene trenger hun definitivt ikke - den tidligere spaltisten er blitt mangemillionær på de to bøkene om Bridget, og lever et tilbaketrukket liv i Los Angeles.

«Bridget Jones: The Edge of Reason» hadde premiere i Storbritannia forrige fredag, og spilte inn utrolige 120 millioner kroner åpningshelga. Det er nesten dobbelt så mye som den første filmen, som ble en av de største britiske filmsuksessene noensinne. Den andre filmen om Bridget er regissert av den forholdsvis ukjente britiske regissøren Beeban Kidron, som tidligere har regissert «Used People» (1992), «Bitre venner» (1992), «Mannen fra havet» og «To Wong Foo» (1997).

-  Jeg elsket å lage denne filmen. Vi hadde ikke bare ei bok å bygge på, men vi hadde også tre fantastiske personer, sier hun, og sikter til Renée Zellweger, Hugh Grant og Colin Firth i hovedrollene.

Kidron er full av godord om Zellweger.

-  Hun er et utrolig komisk talent, og ei tøff jente, sier Kidron til Dagbladet.

Skeptisk til Renée

Fielding var i utgangspunktet skeptisk til at en amerikansk skuespiller skulle spille den erkebritiske Bridget Jones, men ble overbevist da hun så resultatet. Og Renée Zellweger har allerede sagt at hun gjerne spiller hovedrollen i en tredje film om den britiske antiheltinnen.

Som i den første filmen har Helen Fielding også vært med på å skrive manuset til «Bridget Jones: På randen». Og selv om hun skyr rampelyset, møtte hun opp på premieren i London i forrige uke.

-  Bridget er like relevant i 2004 som hun var på 90-tallet. Hennes forsøk på å være sofistikert gjør Bridget elsket av dem som finner det medieskapte bildet av den perfekte kvinne urealistisk. Jeg tror essensen av Bridget Jones er gapet mellom hvordan folk føler det er forventet at de skal være og hvordan de virkelig er, sa Fielding under premieren.

SUKSESS: Britiske Helen Fielding (45) på London-premieren på den nye Bridget Jones-filmen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media