«FIFA» forsvarer tittelen i spillduellen

Vi har testet «FIFA 10» og «PES 2010».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| FOR OSS SOM liker å spille fotball fra sofakroken, er høsten tida for såre tommeltotter og senebetennelse i skuddfinger'n. Og den evige diskusjonen om hvilket spill som er det beste denne gangen.

Årets modeller heter «Pro Evolution Soccer 2010» (Konami) og «FIFA 10» (EA Sports).

Begge spill har sin svorne fans som støtter sin favoritt i tykt og tynt. Det er jo egentlig et sjarmerende trekk, men om man skal la seg loppe for 5-600 kroner for et fotballspill hver høst, bør kanskje hensynet til mest fotballmoro for pengene veie like tungt som lojaliteten til ett av spillene.

Jeg hører med blant dem som mener Konami med sin PES-serie hadde laget det beste fotballspillet i årevis - fram til EA Sports overtok tronen for et år siden med «FIFA 09».

DENNE HØSTEN kommer begge spill i forbedrete utgaver. Og for å gå rett på mål: FIFA bevarer forspranget. Ikke dermed sagt at PES 2010 er et dårlig fotballspill, jeg ville storkost meg med det om det ikke var for at EA Sports har hevet lista for hva man kan forvente av et fotballspill.

Den store nyheten denne høsten er FIFAs mulighet for fri 360 graders bevegelse av spillerne. Det betyr at du ikke lenger er begrenset til 8 retninger å løpe i - du kan svinge akkurat dit du vil både med og uten ball.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer