Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

FIFA kårer årets TV-spill-spiller

Hvem er verdens beste i Fifa 2005?

FIFA nøyer seg ikke lenger med å kåre årets fotballspiller. I år skal også årets TV-spill-spiller hedres.

Dermed er ikke tittelen «årets spiller» lenger forbeholdt store stjerner i verdens mest populære idrett. Sofagriser kan også gjøre seg fortjent til samme tittel, kanskje ikke helt i tråd med idrettsbevegelsens mål om å bidra til økt fysisk aktivitet blant ungdom.

Thierry Henry, Ronaldinho eller Andrej Sjevtsjenko får Det internasjonale fotballforbundets trofé som årets mannlige fotballspiller i verden under FIFAs prisutdelingsgalla i Zürich 20. desember. Samme kveld skal FIFA-president Sepp Blatter overrekke et trofé til årets spiller i fotballforbundets offisielt lisensierte TV-spill.

Den spilleren kåres gjennom FIFAs «interaktive VM» som er i full gang. Seks av åtte regionale kvalifiseringsturneringer er allerede avviklet, og de åtte vinnerne møtes i FIFA-hovedkvarteret 18. desember for å kåre en verdensmester.

FIFA har i år utvidet antall priser som deles ut. Ved siden av årets TV-spill-spiller skal også årets futsalspiller hedres på gallaen. VM i futsal (femmerfotball) er i full gang i Taiwan.

(NTB)

VIRITUELL SCHOLES: Nå skal årets beste i Fifa 2005 kåres.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media