«Fifty Shades» lager papirfjell hos seconhand-butikkene

Blir ikke kvitt bøkene.

SUKSESSFORFATTER: Bøkene til E. L. James har satt salgsrekorder både i Norge og utlandet. Foto: NTB SCANPIX / Jason Merritt/Getty Images for Playboy/AFP
SUKSESSFORFATTER: Bøkene til E. L. James har satt salgsrekorder både i Norge og utlandet. Foto: NTB SCANPIX / Jason Merritt/Getty Images for Playboy/AFPVis mer

(Dagbladet:) Britene har lest seg mette på «Fifty Shades of Grey». Den erotiske trilogien har satt salgsrekorder både i Norge og utlandet.

I fjor ble den kåret til årets bok av det britiske folk. Men britene vil tydeligvis ikke ha bøkene stående i bokhylla.

Donerer bort bøkene
Nå tårner det seg opp med erotisk litteratur hos veldedige seconhand-butikker, ettersom leserne donerer bort bøkene sine i stort monn. Det melder avisa The Telegraph.

- Vi har tusenvis av «Fifty Shades»-bøker, men vi har stoppet å selge dem fordi ingen kjøpte dem, sier markedssjef Ben Wadsworth hos nettbutikken WeBuyBooks.com til avisa.

De vil gjøre et nytt forsøk så snart filmen basert på bøkene kommer på kino. Nylig ble det kjent at Dakota Johnson og Charlie Hunnam skal spille hovedrollene som Anastasia Steele og forretningsmannen Christian Grey.

Hunnam ble for øvrig USAs mest Google-søkte person, etter at det ble kjent at han skulle spille hovedrollen.

Kan ikke resirkuleres
Bøkene skal være ekstra vanskelige å bli kvitt, fordi limet som binder sidene sammen gjør at de ikke kan resirkuleres. Det har også dukket opp en egen Facebook-side, 50 Ways to Kill 50 Shades of Grey, med kreative forslag til hvordan du kan kvitte deg med eksemplaret ditt.

Heldigvis for miljøet, har mange lest bøkene på brett istedet for papir. «Fifty Shades»-farsotten startet som fan fiction basert på «Twilight»-bøkene, og ble først utgitt i ebokformat, før et forlag oppdaget hypen og utga dem på papir.

Dagbladets anmelder var ikke imponert over den første boka, og skrev at den hadde like mye plot som et middels samleie.