FIFTY SHADES: Dakota Johnsons foreldre, skuespillerne Don Johnson og Melanie Griffith, vil ikke se datteren i sexscener i «Fifty Shades»-filmene. FOTO: Shutterstock / NTB Scanpix
FIFTY SHADES: Dakota Johnsons foreldre, skuespillerne Don Johnson og Melanie Griffith, vil ikke se datteren i sexscener i «Fifty Shades»-filmene. FOTO: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Fifty shades of Grey:

«Fifty shades»-stjernas far: - Jeg vil ikke ha de bildene av dattera mi på netthinna

Don Johnson vil ikke se datteren i filmens sexscener.

(Dagbladet): Skuespiller Dakota Johnson (28) fikk sitt internasjonale gjennombrudd i rollen som Anastasia Steele, i filmatiseringen av kassasuksessen «Fifty Shades of Grey». Faren hennes, den tidligere «Miami Vice»-stjerna Don Johnson (67), er derimot klokkeklar på at han ikke skal se noen av de to filmene som er laget, eller den tredje som kommer neste år.

- Dakota og jeg ble enige om dette tidlig. Jeg sa lykke til, men sa at det ikke var noe for meg. Hun forstod meg. Det finnes bilder en far ikke behøver å ha på netthinna av sin datter, sier Johnson til Aftonbladet.

Ba om råd

UTVIDET TRAILER: Februar 2017 kommer Fifty Shades Darker på kino. Se den nye traileren med bonusmateriale her. Video: Universal Pictures Vis mer

«Fifty Shades»-trilogien, skrevet av E.L James, handler om studenten Anastasia Steeles sadomasochistiske forhold til den dominante forretningsmannen Christian Grey. Før den første filmen basert på bøkene hadde premiere i 2015, hadde bøkene solgt tett opptil 100 millioner bøker over hele verden.

Johnson forteller at datteren ba om hans syn på saken før hun takket ja til rollen i «Fifty shades»-filmene.

- Hun er en sterk personlighet og jeg er stolt av henne. Hun har sitt spor. Moren hennes Melanie (Griffith, red.anm) har sitt og jeg har mitt. Av og til går spoene i hverandre. Vi støtter hverandre og går på hverandres premierer. Men framfor alt respekterer vi hverandres valg og blander oss ikke i dem, sier Johnson.

Var imot rollen

I et intervju med det australske nettstedet News.com i februar fortalte Dakota Johnson at både moren og faren hennes var imot at hun tok rollen som Anastasia i «Fifty Shades of Grey»-filmene.

De to skuespillerveteranene var ifølge News.com bekymret for eventuell kritikk mot datteren i forbindelse med den kontroversielle rollen da hun, ifølge foreldrene, er et følsomt menneske.

SNIKTITT: Her er de første bildene fra den tredje filmen i rekken, som kommer på kino i 2018. Vis mer

- Men de hadde ikke noe de skulle ha sagt da jeg valgte å ta rollen. Jeg er ganske sta. Jeg tror de hadde ønsket å se filmene som har ført meg dit jeg er i dag, men fordi det er ganske upassende, har de ikke sett dem, sa Dakota Johnson til nettstedet.

Ifølge The Guardian besto en femtedel av den første filmen i trilogien av sexscener. Med dette slo «Fifty Shades of Grey» kjente filmer som «Siste tango i Paris» (1972) og «Eyes Wide Shut» (1999) ned i støvlene. Totalt inneholdt disse henholdsvis ni og to minutter med sexscener.

Da 2015s verste filmer ble kåret under The Golden Raspberry Awards stakk «Fifty Shades of Grey» av med flest priser. Filmen ble tildelt pris for årets verste film, i tillegg til priser både for verste mannlige skuespiller til Jamie Dornan og verste kvinnelige skuespiller til Dakota Johnson, og verste filmpar. Dette var 36. gangen denne prisen ble delt ut.