INNBRINGENDE BLÅVEIS: I overkant av 26 millioner kroner måtte til for å sikre seg Lucian Freuds «Selvportrett med blått øye». Foto: AFP PHOTO/SHAUN CURRY/SCANPIX
INNBRINGENDE BLÅVEIS: I overkant av 26 millioner kroner måtte til for å sikre seg Lucian Freuds «Selvportrett med blått øye». Foto: AFP PHOTO/SHAUN CURRY/SCANPIXVis mer

Fikk 26 millioner kroner for blåveismaleri

Ble slått i trynet av taxisjåfør.

|||Selvportrettet av maleren Lucian Freud med blåveisen han fikk etter å ha bråket med en taxisjåfør ble solgt på auksjon for i overkant av 26 millioner kroner.

Sothebys, som sto for salget onsdag kveld, beskrev på forhånd det nylig gjenoppdagede bildet «Self-Portrait With A Black Eye» som kunstnerens viktigste selvavbildelse som noensinne har dukket opp på auksjon.

Likevel gikk verket for en pris under den forventede summen på mellom 27,5 og 36 millioner kroner man trodde det ville innbringe.

Lucian Freud, i dag 87 år gammel, malte det i 1978. Etter å ha blitt slått i ansiktet av en taxisjåfør, gikk han rett i studio for å male seg selv.

- Jeg brukte å slåss mye før. Det var ikke fordi jeg likte å slåss, men egentlig fordi folk sa ting til meg som jeg følte eneste svar på var å slå tilbake, har Freud sagt om sin gamle tilbøyelighet, ifølge The Independent.

Selvportrettet med blåveisen hadde før det ble lagt ut for salg aldri vært vist offentlig. Det inngikk i en privat samling. Det opplyses ikke hvem den nye eieren er.


(NTB)