Fikk 350 000 kroner for å lage «kulturøy». Naboene ser ikke forskjell på kunsten og søppel

- Kunst lagd av respekterte og anerkjente kunstnere.

KUNST ELLER SØPPEL?: Gro Karin Gregersen var neimen ikke sikker. Tanken bak prosjektet var å bygge opp en sterk merkevare på Sølyst ved hjelp av kunst og kultur, nå kommer reaksjonene. Foto: Gro Karin Gregersen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uka skrev Rogalands Avis om kulturøya på Sølyst - en av de såkalte byøyene - like utenfor Stavanger sentrum, hvor beboere raser mot forsøpling, kunst som ikke vedlikeholdes og kunstverk som skremmer barn.

Kulturøya ble ifølge avisa åpnet i 2017 etter oppdrag fra eiendomsutvikleren Veidekke. Ifølge Stavanger Aftenblad var åpningen en braksuksess, og gjestene strømmet til. De melder også at Kulturøya fikk hele 350 000 kroner fra KORO.

Utstillingsområdet er kommunalt eid, men det er designbyrået Léva Urban Design som har det overordnede ansvaret for prosjektet. Kunstprosjektet er finansiert av KORO (Kunst i offentlige rom), og i prosjektet «Find Your Eyes» har en rekke kunstnere brukt Sølyst som både inspirasjon og utstillingsrom.

Tanken bak prosjektet var ifølge Rogalands Avis å bygge opp en sterk merkevare på Sølyst ved hjelp av kunst og kultur, i håp om å trekke flere til turområdene på øya.

Laken i trærne

Slik har det imidlertid ikke blitt, sier Gro Karin Gregersen, som bor i området. Hun ble først oppmerksom på prosjektet da hun gikk tur i skogen, og så laken hengende i trærne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer