Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fikk 40 000 for ett bilde

For å stille opp på et bilde i Se og Hør der hun bare var dekket av blomster, fikk «Big Brother»-kjendisen Anette Young 40 000 kroner. For ett år siden fikk hun også 10 000 kroner for bruk av et gammelt bilde.

Se og Hør gjør som kjent livet gladere. I går, under den andre dagen i rettssaken mellom Rodney Omdal Karlsen og Anette Young fra «Big Brother» og Se og Hør, kom det fram at slikt også koster. Oslo tingrett var atter åstedet for den bitre striden mellom partene.

Bikini eller blomster?

Mandag vitnet Rodney Omdal Karlsen i retten. Der ble det kjent at paret vant en tur i regi av Se og Hør under oppholdet i «Big Brother»-huset, og at de under oppholdet på Samos i Hellas hadde mottatt 5000 kroner i «lommepenger» fra bladet.

I går ble det gjort enda tydeligere at begrepet «sjekkheftejournalistikk» fortsatt lever i beste velgående. Selv om det for den moderne tids skyld muligens bør oppgraderes til «Visa-journalistikk». Blant flere Se og Hør-artikler det står strid om, var en hyttereportasje sommeren 2002 ekstra omdiskutert i retten i går. I juni stilte paret opp på hytta til Rodney Omdal Karlsens mor. Hovedbildet er en lettkledd Anette Young iført blomsteroppsats medbrakt av Se og Hør fra Oslo, som bare dekker helt sentrale deler. Young sa i retten i går at hun følte seg presset av bladet til å stille opp på bildet.

-  Jeg hadde på forhånd sagt blankt nei to-tre ganger til bikinibilde. Da Se og Hør kom på hytta, hadde de med disse blomsteroppsatsene. Jeg sa at jeg kunne stille opp på dette. Men bare for privat bruk, slik at jeg kunne kjøpe bildene etterpå.

Lang historie kort: Young kom hjem. Fikk bildene på mail. Se og Hør ved journalist Jan-Petter Dahl ringer, og spør: «Kan vi ikke få bruke disse likevel i bladet? Du skal få 20 000 kroner.» Betenkningstid fra Young, som ringer familien. Se og Hør ringer tilbake: «Sjefene har vært virkelig greie her. De har strukket seg til 40 000». Young sier ja.

Nye penger

Se og Hørs journalist Jan-Petter Dahl har hatt utstrakt kontakt med eksparet siden «Big Brother»-deltakelsen i 2001. Han er også stevnet av de to. Hans forklaring i går var på ethvert punkt det stikk motsatte av Youngs i blomsteroppsatsdramaet. Men han benektet ikke pengebeløpet.

Det ble i det hele tatt mye ord mot ord i tingretten i går. En annet stridsemne var hva som skjedde døgnet før den første artikkelen om det påståtte bruddet mellom Young og Karlsen i fjor sommer. Young sa i sin forklaring at hun hadde nektet for at hun hadde bidratt med en bekreftelse på dette, under et møte hun hadde med Dahl kvelden før bladet med meldingen kom på gata.

-  Dahl sa at han måtte snakke med meg, fordi nå var det kommet så mange påstander om brudd. Han sa at han var under sterkt press fra sjefene sine og konkurrenten Her og Nå. Men det hele var bare noe forbaska vrøvl. Det var jo ikke slutt mellom oss.

Dahl og Young spiste middag sammen på en meksikansk restaurant på Aker Brygge, der Dahl skal ha lagt fram påstandene om at dette kom de likevel til å trykke.

-  Middagen var bare for å mykgjøre. Han sa der at jeg var den som kom til å komme best ut av artikkelen. I tillegg fikk jeg også tilbud om 10 000 kroner for at de skulle trykke et bilde som ble tatt under Samos-turen.

-  Et ikon

«Big Brother»-folkets advokat Kyrre Eggen bemerket underveis i retten at «de er visst glade for å se deg halvnaken i Se og Hør». Samos-bildet med en nesten naken Young er brukt tre ganger i bladet.

Også i denne historien var Dahls forklaring i retten det motsatte av Youngs.

-  Det hadde kommet inn ganske tett med tips om at det var blitt slutt mellom de to. Etter å ha jobbet i Se og Hør, og en periode i «Big Brother» vinter og vår 2002, satt jeg på ekstremt mange kontakter. Dette er særdeles pålitelige kilder som aldri har løyet for meg. Jeg var sikker i min sak. Så jeg sa til Anette at vi kom til å skrive i morgen at det er brudd. Hun sa: «Det er helt greit. Det er jo brudd mellom oss. Kanskje like greit at det kommer ut,» sa Dahl.

Da falt haka ned på Anette Young ved saksøkerbordet.

Se og Hørs sjefredaktør Odd Johan Nelvik er også blant de stevnede i saken. I sin forklaring i går sa han at det er helt naturlig at bladet har fulgt eksparets opp- og nedturer og at de fortsatt har nyhetens interesse.

-  Absolutt. Vår dekning er en direkte oppfølging av TV-programmet de var med på. De er kjent som det aller første realityparet, og blir således et ikon for nye trender på TV.

-  Hvis bruddet mellom Karlsen og Young hadde funnet sted om fem år i stedet - ville det da vært naturlig å omtale dette? undret Se og Hørs prosessfullmektig, Hege B. Ersdal.

-  Ja, svarte Nelvik.

I morgen er siste dag med rettsdramaet i sal 127 i Oslo tinghus.

I KJEMPE-HUMØR: Anette Young og Rodney Omdal Karlsen etter endt rettsmøte i Oslo tingrett i går. - Saken oppleves ikke som belastende. Jeg kan ikke sitte som ei grå mus og la meg overkjøre, men heller ta opp kampen og kjempe for mine rettigheter, sier Anette Young. Her er hun med Se og Hør-siden der hun bare er ikledd blomster.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media