Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

– Fikk angst av å lage skrekkfilm

FILM: I morgen har skrekkfilmen «Snarveien» premiere på norske kinoer, og igjen skal publikum ut i norsk skog og mark for å la seg skremme. Marte Germaine Christensen spiller hovedrollen Lina, og forteller at filmen var enormt krevende for henne.

– Jeg var utmattet etter å ha satt i gang angstprosesser i kroppen hver dag. Jeg isolerte meg ofte på settet og gikk inn i skogen for å jobbe meg opp før scenene skulle skytes.

Søvnløse uker

Filmen ble spilt inn i Hedmark over en tre ukers periode i fjor høst, alt midt på natta. Det innebar at hele staben måtte snu døgnet.

– Jeg sov nesten ikke på tre uker. Men søvnmangelen ga meg et eget fysisk uttrykk. Under innspillingen var alt som var ubehagelig et pluss for filmen. Når jeg ble bundet fast, ville jeg at de skulle gjøre det hardt. Så det ble ekte, sier Christensen.

– Jeg måtte få fram angsten i meg for å vise hva det å føle terror på kroppen gjør med noen, hvordan det får deg til å handle. Det preget meg og gjorde at jeg levde i min egen verden.

Våpenangst

På dagtid lå skuespilleren mye i senga og prøvde å hvile, eller gikk lange turer når hun ikke fikk sove.

– Etter innspillingen dro jeg rett til mamma og lå rett ut på sofaen med kake og «The Wire» på dvd i ei uke, sier hun og ler.

–  Hva var mest krevende under innspillingen?

– De scenene hvor jeg bruker pistol var helt forferdelige. Jeg har angst for våpen, jeg synes det er noe umenneskelig over det å sikte med en pistol på noen, det strider helt imot min natur.

Skuespilleren tror den vestlige verdens trygge livsform gjør at folk trekkes mot skrekksjangeren for å bli skremt.

– I området hvor vi bodde under innspillingen var det et asylmottak. Jeg pleide å gå i området og forberede meg til nattas innspilling. Da slo det meg at de er folk som kommer fra en virkelig verden av vold og brutalitet. Det er jævlig å likestille deres univers med skrekkfilmuniverset, men jeg tror grunnen til at skrekksjangeren er så populær, er fordi folk har et behov for å kjenne at de blir ristet i. Vi sitter jo avslappa på rumpa her i Norge og drikker kaffe latte, sier hun.

Også i høst blir Christensen å finne innen thrillersjangeren, når hun spiller i Unni Lindells «Orkestergraven», som er blitt filmatisert for NRK.

 Marte Germaine Christensen,

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling