- Fikk angsten rett i trynet

Angst og depresjon var i ferd med å kvele Vidar Busk (33). Først nå har han lært å leve med og takle nedturer.

Det kan vel også høres på «Love Buzz».

- Jo da, her har jeg byttet ut moll med dur og humor, sier Busk.

Truffet av toget

Den kritikerroste «Venus Texas» fra 2001 var på mange måter et vendepunkt for Vidar Busk. Det var hans opprør og oppgjør med bluesen, som han hadde vært assosiert med i over 15 år.

- Det var også en tung periode. Angsten og depresjonen traff meg som tog rett i trynet. Eller kanskje jeg ble truffet av meg selv.

- Den perioden var jævlig tøff, det var vel kanskje 30-årskrisa som veltet inn over meg. Ble helt satt ut, forteller Busk langsomt og ettertenksomt over en øl.

Ett skritt til side

Et par av årsakene var, ifølge Busk, at han følte han var på en evig turné og hadde et samliv som ikke fungerte.

- Det som er fint med å bli eldre, er at jeg kan mer om meg selv. Nå vet jeg hva jeg skal gjøre når jeg kjenner angsten og uroen komme. Det er bare å ta et skritt til side, så blir jeg ikke truffet så hardt.

Vidar Busk har fundert over årsakene til depresjonen, og funnet ut at kanskje den viktigste årsaken er at musikken og karrieren tok ham for tidlig. Han spilte første gang med eget band på klubb som 14-åring. Først etter fire år med konserter hadde han egentlig lov til å komme inn på de stedene har underholdt folk to- tre ganger i uka.

Tapt ungdom

- Jeg mistet noe av barn- og ungdommen. Jeg vanket på utesteder for voksne, spilte og vanket med folk som var 10 og 20 år eldre enn meg.

- Jeg ble rett og slett voksen for tidlig. Sånt er ikke sunt. Det å ikke få være ungdom, er en side ved meg som jeg har ignorert. Tror det hindret meg i å bli ordentlig voksen. Følte meg mer voksen for 10- 15 år siden enn jeg faktisk er i dag.

Vidar Busk er en happy mann for tida. For et halvt år siden ble han sammen med Line Ågotnes fra Bergen, som han først kastet et blikk på for to år siden.

En happy Buskmann

- Hun spiller gitar, synger og lager låter. Vi spiller og lager musikk sammen, har aldri gjort det med kjærester før.

Hun er ikke årsaken til den happy plata han har laget. Den skyldtes generelt oppstemthet, samt at han inviterte samarbeidspartnerne sine, Anders Engen, Audun Erlien og Ulf Holand, til New Orleans med instrumenter og bærbart ministudio.

- Det er en by jeg alltid lengter til. Ville fange atmosfæren derfra, komme i en tilstand og få den urbanfeelingen på teip.

Det klarte han.

VIDAR UTEN BUSK: Vidar Busk har ristet av seg angsten og tatt fri fra seg selv. - Spiller lite for tida. Skal over til noen venner i Boston nyttårsaften, noen gamle forbilder, for å spille 2004 inn, sier Vidar Busk.