Fikk Big Brother til eksamen

Årets russ fikk Big Brother til eksamen.

Programkonseptet Big Brother var omstridt allerede før noen norsk tv-kanal hadde sagt ja til å lage en norsk versjon av reality-showet. Da TV Norge bestemte seg ble det ramaskrik, og i dag fikk noen titusener avgangselever i den videregående skolen Big Brother til eksamen i norsk sidemål.

«Massemedia går ofte svært langt inn på menneskers privatliv. Gi noen eksempler og vurder ulike sider ved dette fenomenet.» var en av seks eksamensoppgaver de kunne velge mellom. Sammen med oppgaven var det et artikkelhefte hvor en av artiklene omhandlet Big Brother.

- De fleste valgte oppgaven om Big Brother, sier en avgangselev i Bergen til Dagbladet.no.

En klok person

Big Brother-produsent Lasse Hallberg gir honnør til de som har laget oppgaven.

- Det var et klokt menneske som kom på den ideen, sier han til Dagbladet.no. Han mener flere lærere burde lære av dette, for å få skolearbeidet mer morsomt.

- Big Brother skaper interesse enten de liker det eller ikke, sier Hallberg. Han tror at dette engasjementet også kan brukes i undervisningen.

- Med tanke på hva både lærerlaget og lærerforbundet uttalte før Big Brother gikk på lufta, ser det nå ut til at det har kommet noe godt ut av det, sier Hallberg.

Han er slett ikke ukjent med den akademiske interessen for seersuksessen. I hele sesongen har Big Brother-produksjonen på Fornebu hatt besøk av hovedfagsstudenter i medievitenskap. Snart kommer vel også oppgaven som avslører hvorfor Big Brother ble en suksess.

EKSAMENSMAT: Årets russ kom opp i Big Brother.Foto: SCANPIX