OVERØST MED BLOMSTER: Og mer skal det komme. Blomsterbutikkene nær Roger og Görel Wallis er nærmest utsolgt. Foto: EXPRESSEN.
OVERØST MED BLOMSTER: Og mer skal det komme. Blomsterbutikkene nær Roger og Görel Wallis er nærmest utsolgt. Foto: EXPRESSEN.Vis mer

Fikk blomsterhilsen fra hele internett

Pirate Bay-fans sammen om blomsteraksjon.

(Dagbladet.no): I dag vitnet professor emeritus Roger Wallis ved KTH for forsvaret i rettssaken mot The Pirate Bay.

Etter å ha avlagt vitnemålet sitt, ble han spurt av retten om han ønsket å få refundert noen kostnader i forbindelse med rettssaken.

Nei, svarte Wallis, men la til at han hadde satt pris på om retten kunne sende kona Görel noen blomster.

Det kunne ikke retten, men Wallis ble tatt på ordet av de mange tusen som satt og fulgte rettsaken live via lydstream, twitter, liveblogger.

Blomster til 36 000 kroner
- Min mann er jo litt morsom. Men vi har vært gift i 38 år, så jeg begynner å bli vant til det, sier Görel Wallis til Dagbladet.no i kveld.

- Wow, hva er det som hendte? Vi har fått 69 blomsterbuketter så langt, og de kommer fra hele Norden, sier ektemannen.

Men ekteparet kan trolig vente seg flere hundre blomsterbuketter på dørstokken de nærmeste dagen. Bare på nettsiden «Vi som tackat Wallis», meldes det om 134 sendte artikler til en verdi av 36 483 svenske kroner.

Ifølge de som følger uviklingen på på IRC-kanalen #wallisflowers er det snakk om et par hundre buketter, men de lokale blomsterbutikkene begynner å bli tomme.

- Det er visst mange flere på vei, sier Görel Wallis.

«Takk for at du finnes»
Det gikk ampert for seg i retten da Wallis, som selv er komponist uttalte at han ikke så noen sammenheng mellom synkende platesalg og nedlasting via Pirate Bay.

- Kona hadde nesten ikke sovet etter alle angrepene den siste tiden. Så da jeg ble spurt om jeg ønsket penger, ba jeg heller om blomster til henne, forklarer Wallis.

Han synes for øvrig at fildelingsdebatten ligger på et veldig lavt nivå.

- Jeg er mest opprørt over at antipiratbyrået, som er betalt av Hollywood, har satt en advokat til å ringe rundt på universitetet og stille spørsmål ved kvaliteten på forskningen min. Jeg vurderer å politianmelde, fordi jeg synes dette er under beltestedet.

I slike stunder kommer det godt med støttehilsener fra nær og fjernt. Mange nordmenn har også slått på tråden.

- «Takk for at du finnes», står det på en bukett fra en anonym sender, forteller medieprofessoren.

Ekteparet planlegger å gi blomstene til et aldershjem i nærheten.